Må bra kväll

Husse och Matte har ätit tacos och druckit en flaska vin, tittat på Lets Dance och snaskat på lite choklad. Djuren har vältrat sig och bara mått toppen, bevisen publiceras här.

En upp och ner på vänd Morris...


Tyke plattfisk...



Å sist och också minst, lille Lester...


En bild säger mer än tusen ord, vad säger då inte tre bilder?

Trevlig helg!


Soffkväll

Husse tittar på jaktprogram och jag fördriver tiden på internet. Man kan också säga att vi ligger i soffan och vräker oss. Hundarna vräker sig i sina bäddar i köket och katten är ute och ränner.

Idag har jag och Winston varit på stranden och busat. Ja jag försökte få till lite konstruktivt arbete men den lille hästen hade helt andra planer. Kick och bock samtidigt som han sprang på tvären, det var en ny grej. Men inte heller denna cirkuskonst fick Matte ur sadeln. Han provade på de gamla vanliga kick och bock trixen rakt fram oxå men dessa har jag lärt mig vid det här laget så där lurar han mig icke. Väl tillbaka i stallet så var vi båda iallafall väldigt nöjda.

Planerar att svänga förbi simhallen i morgon bitti och plaska ett par längder, hoppas jag känner för detta i morgon när klockan ringer också. Nu ska vi se färdigt på "Vad blir det för mat" sedan är det John Blund som får ta över.

Simma lungt!

En vecka går fort

Det är märkligt vad dagarna skenar. Ena dan är det måndag och sen är det helt plötsligt onsdagkväll. Snart är det lördagmorgon och sen är det bannemig måndag igen innan man hinner blinka. 

Idag har det varit en helt vanlig onsdag. Först upp ur sängen, iväg till jobbet och jobba så mycket man orkar innan klockan slår 16:00. Sedan in i bilen och iväg till stallet. Idag blev det en skrittrunda med Winston. Han har jobbat bra i två dagar så idag var han värd ett lugnare jobb. I alla fall, efter ridningen for jag hem och käkade kvällsmat med min kära sambo och sen är det helt enkelt inte så mycket kvar av dagen, en stund i soffan innan läggdags helt enkelt. Kanske inte så konstigt att dagarna går fort.

I morgon är det torsdag och det som skiljer den kommande dagen från denna onsdag är nog endast sysselsättningen tillsammans med hästen. I morgon kör vi lite galoppträning på stranden, det tycker vi båda två är riktigt roligt.

Katten och hundarna (läs Tyke) fortsätter att tampas i köket. För bara några minuter sedan avslutades någon form av lek, återigen med katten som segrare. Tror till och med att den lilla svarta hundnosen fick känna på en klo. Lika bra att lära sig att inte sticka fram näsan till en nåldyna. Nu ligger Lester jämte mig i soffan och spinner. Det är Mattes katt, alltid!

Behöver vila

Det är jobbigt att driva en SAAB kampanj. Det sliter både på kropp och själ kan man säga. Så i morgon tar jag ledigt, inte mentalt, men rent aktivt så att säga. Ska åka till Göteborg och besöka Göteborg Horse Show. Men ges det tillfälle att föra en liten propaganda så lovar jag att ta tillfället i akt. Annars så sitter jag på läktaren i Skandinavium och kollar på hästar, hästar och åter hästar. Kan lova att jag är grym på maratontittning av just hästar. Så är det något viktigt så vet ni var jag finns, annars ber jag helst att inte bli störd.

Tjingeling!

Kampen fortsätter

Ja jag har inga planer på att ge upp. SAABs öde dominerar både min och hela Sveriges vardag. Må hända att Toyota och Peugeot är hyffsade bilar, men har man en gång kört en SAAB då vill man aldrig byta. Känslan sitter i ratten, gaspedalen, växelspaken, ja överallt. Den flyplansinspirerade panelen lyser upp i vintermörkret och bilen ligger stadigt på de Svenska vintervägarna. Problemet i det här fallet är att alldeles för få har provat. Men det verkar som att det kommer lösa sig för SAAB. 

Jag hade inte en aning och troligen inte mina syskon heller, hoppas jag. Hon har dolt det bra eller så är vi lättlurade. Men det verkar vara så att min och mina syskons mor är en kapitalstark kvinna. Har väl ibland tyckt att plånboken är väldigt tjock, men som hos alla andra är det väl bara kvitton har jag tänkt?! "Hur mycket vill du låna?" löd frågan. Ja du mamma lilla jag ska genast ta och begära in en offert, men räkna med att det blir ett par miljarder eller mer. Men det är väl inga problem antar jag? Vill du ha ränta och är du intresserad av att bli delägare? Fri bil ingår. Jag hoppas vi inte tagit oss vatten över huvudet nu, lilla mamma och jag.

Det här måste nog sovas på en liten stund, hjärtat liksom studsade till och pulsen gick upp. Måste nog vara förväntningarna inför att bli företagsägare, och inte till vilket företag som helst. SAAB och Trollhättan here we come!! Varför har jag svettpärlor i pannan??

Upp till kamp

Nu måste vi slå våra gemensamma krafter samman, kämpa tills vi stupar och strida för att segra. SAAB måste räddas!!!

Vad vore Sverige utan SAAB? Som en räkmacka utan majonäs, som en mockatårta utan gelehallon eller en som en resa till Kanarieöarna utan sol? Det funkar helt enkelt inte. SAAB är för Sverige likställt med vad renarna är för samerna och för mig är SAAB nyckeln till omgivningarna utanför Grishult. Min bil är min frihet och att den i morgon skulle kunna betinga ett värde av nästan ingenting vägrar jag att acceptera. SAAB skall leva vidare.

Det finns så mycket annat som skulle kunna få försvinna från jordens yta. Vad sägs om datavirus, skoskav, fästingar, dåligt tålamod, minusgrader eller leverpastej? Ja vad som helst bara inte SAAB.

Island håller på att störta. Konkursen är så nära att den i princip är ett faktum. Presidenten har avgått och folket demonstrerar. Ekonomin är verkligen i botten men ingen har väl tänkt tanken att Island bara skall läggas ner och inte finnas längre?

På Island bor det 320 000 människor (källa: Wikipedia.org) och säkert minst lika många töltande små hästar. På SAAB i Trollhättan jobbar ca 4400st (källa: saabsverige.com). Kanske inte direkt jämförbart med Islands befolkning men om man då lägger till familjemedlemmar, underleverantörer och andra företag runt omkring som direkt kan koppla sin överlevnad till SAAB:s vara eller icka vara i Trollhättan. Ja då är likheten genast mer slående. SAAB måste få leva vidare, det ska nämligen Island göra.

Så nu har jag en ide! Vi samlas, höjer knytnävarna och i gemensam trupp åker vi in till stan, Falkenberg eller Varberg spelar ingen roll, och beställer oss varsin ny bil. Givetvis av märket SAAB!! Visst är det en genialisk tanke! Jag kan lova att ingen kommer bli besviken, särskilt inte de anställda på fabriken i Trollhättan. Att äga en SAAB är som en vårförälskelse, varm, mysig och helt underbar.

Skulle det nu vara någon som känner sig tveksam. Kanske vacklar lite, har förlorat investeringar på aktier eller inte har möjlighet att hänga med in till stan. Då undrar jag bara om det är någon som har några miljarder att låna ut till mig? Vet nämligen ett företag som troligtvis är till salu.

Alla hjärtans dag

Husse hade förvarnat om en överraskning. Ja det krävs eftersom jag är expert på att fylla både helger och veckodagar med aktiviteter, oftast i hästens tecken, så också denna helgen. Men dessa fick avbokas och istället satte vi oss i bilen och körde mot destination okänd. Ja självklart visste Husse vart vi skulle men Karin hade bara sina aningar.

Allting stämde till en början. Vi körde genom Ullared, svängde mot Falkenberg och väl ute vid Vinbergsmotet så styrde vi ut på motorvägen i riktning söderut. Än så länge var mina funderingar besannade, måste vara synsk. Strax innan Hebergsavfarten började magarna knorra så vi tog en liten avstickare....till Laxbutiken!!! Den som inte provat måste bara göra detta. Restaurangen var överfylld av hungriga själar så för vår del fick det bli Laxomaten. En paj med Lax (så klart) och mozarella samt en stor laxtallrik. Detta avnjöt vi sedan i bilen medans solen stekte på oss genom framrutan. Bättre än så här kunde överraskningen knappt börja.

Med mätta magar fortsatte turen söderut. "Ska vi åka och kolla på tunnelhålet" utbrister Husse när vi närmar oss sista avfarten innan åsen. "Nja, hinner vi det och hur mycket ser man egentligen?" Min entusiasm var väl så där eftersom jag hade siktet inställt på andra sidan Hallandsåsen. "Jo vi kör av här, sväng!!" På två hjul rullade vi av motorvägen och riktade nosen mot havet och det nu självklara målet för resan... Båstad. Det blev inget turistande vid tunnelhålet utan istället parkerade vi Saab:en utanför Hotell Skansen. Ett mycket populärt spahotell som ligger vägg i vägg med Centercourten där Brattsen samlas sommartid för att spruta champagne och slita på pappas kreditkort. Dessa såg vi dock inte mycket av denna kalla februarilördag.

Eftermiddagen gick åt till att skåla i bubbel, smaka på vin, bada, bada, skåla i mera bubbel, bada ytterligare lite och sedan äta gott och skåla i ännu mera bubbel. Deras spa spelade inte riktigt i samma division som Asia Spa i Varberg men det var fullt tillräckligt för att bli skrynklig i skinnet. Där fanns en bassäng med varmt vatten och en bassäng med hett vatten. Vi badade i båda. Mellan baden kunde den som ville gå ut i vinterträdgården och fika lite samt njuta av det baren hade att erbjuda, detta gjordes.

Kvällens middag åt vi i hotellets restaurang, Sand. Det blev återigen lax, som förrätt. Sedan ryggbiff och slutligen en liten chokladgrej med lakritsskum. Jättegott hela vägen igenom och det som bjöds att dricka till var inte mindre gott. För första gången i mitt liv har jag druckit riktig champagne. Inte den dyraste varianten snarare den billigaste, men en mycket god. Vitt vin, rött vin och slutligen ett jättegott dessertvin. Kvällen var fulländad!

Visst var middagen väldigt god och badet skönt men det bästa med hotell är och förblir ändå frukosten. Bacon, ägg, frallor, frukt och allt annat som bjuds. Här satt vi en stund innan det var dags att packa väskorna igen och varmköra bilen. Hur skönt det än är att bo på hotell och komma hemifrån ett tag så har vi alltid tre håriga killar här hemma som väntar.

Helgen kan bara sammanfattas som helt perfekt. Min underbara sambo kan det här med överraskningar. Jag har nog druckit min ranson av skumpa för ett bra tag framöver och Husse har nästan överskridit sin ölkvot. Tyke, Morris och Lester blev jätteglada när vi kom hem och nu är allt som vanligt igen. Toppen!




Cirkus Grishult

Det märks att jaktsäsongen är över och att det är kallt ute dygnet runt. Hundarna har överskottsenergi som får dem att bete sig mest underligt och Lester ligger inne i nästan 23 timmar/dygn. Att sova så många timmar skapar överskottsenergi även hos en katt. Så idag var cirkusen i full gång.

Katten skulle in från kylan samtidigt som två ivriga hundar blockerade dörren. Han pressar sig fram, så gott en katt nu kan göra detta, fast det var inte riktigt vad Tyke tänkt sig. Mitt på köksgolvet är fighten ett faktum. Lester står på bakbenen och boxar med framtassarna mot en mycket uppspelt hund som gör blandade skutt och glidtacklingar ."Come on katten, det svänger ju". Morris viftar glatt på svansen och kommer på att han också vill vara med. Med sin något lugnare stil och dåliga akrobatiska förmåga väljer han att bara gå fram och nosa på katten. Uppskattas av Matte som nu står dubbelviken och skrattar, men för Lester blir det för mycket. Flykten tas genom källardörren som turligt nog stod på glänt.

Nu skulle man kunna tro att den värsta energin lagt sig, men icke. Någon minut får Lester på sig att hämta andan sen petar Tyke upp dörren till källaren och cirkusen tar ny fart. Men den här gången får han se sig besegrad. Några skutt och ett par box från katten, sen försöker sig Tyke på ett nytt trick, ett hopp med snurr, som katten överlistar. Donk, donk, donk, donk, donk låter det när medelstor svart hund ramlar handlöst nerför källartrappen. Lester kan lugnt spatsera ut i köket, förbi nosen på Morris och vidare in i vardagsrummet där fristaden väntar.

Upp ur källaren kommer en förvånad Tyke. Hade han kunnat tala så hade förmodligen vurpan i trappan förklarats som planenlig eller så hade Morris fått skulden. Har mycket svårt att tro att stoltheten tål en sån vurpa.

För övrigt har dagen varit bra. Winston och jag var en sväng i ridhuset och det gick mycket bra. I morgon blir det en sväng i skogen, lördag och söndag är vila inplanerat för den lilla hästen. Lördag förresten, då är det Alla hjärtans dag, kan undra om Husse planerar något kärleksfullt?!?


Trött eller tråkig

Det är onsdagkväll, klockan är 19:00 och Mattias sover som en stock i soffan, och har så gjort i snart en halvtimme. Antingen är han väldigt trött eller så är jag en väldigt tråkig sambo. Kanske både och?!?

Annars har dagen varit som en vanlig onsdag. Först jobb och sedan stallet. Det blev konditionsträning på stranden idag, precis som planerat. Winston kändes fin och var nöjd när jobbet var avslutat. I morgon åker vi till ridhuset igen.

Nä he, nu ska världens tråkigaste sambo ställa sig och vika världens tråkigaste tvätt.

Tjing!

Duktig ponny och bildbevis

Trotsade förkylningen idag, ja med lite hjälp av en Ipren ska väl erkännas, och lastade lille hästen för ett pass i ridhuset. Och det ångrar jag inte. Mycket duktig liten ponny jobbade på så fint och gjorde galoppfattningar i världsklass. Svettiga var vi båda två 45 minuter senare men också väldigt nöjda. In i transporten, den rutinen har vi börjat lära oss nu så han glider in så lätt och står snällt stilla. Hem till stallet igen och så ur transporten, också en rutin som sitter i ryggmärgen. In i stallet, av med benskydd och byte av täcke. En stor skopa mat, det är en hungrig grabb, lite hö, det serveras mer till kvällsmaten senare. In med sadel och träns och ut med bajsbollarna som hamnat längst bak i transporten. Nu är mina fingrar stelfrusna och tårna på god väg åt samma håll. En hejdå klapp och så ska släpet backas tillbaka till sin rätta plats. Nu kan Karin påbörja resan hem till Grishult, och förhoppningsvis hinner extremiteterna tina på vägen. Lille hästen står nöjt i stallet och tuggar, i morgon ses vi igen. Då blir det konditionsträning, tror stranden får bli offer för våra hovar.

Väl hemma hade Husse fixat god mat. Rådjursstek med hallumiost, champinjonsås och sallad. Satt som en fläskläpp.

Inte allt för sällan händer det att mössor, strumpor och andra tillhörigheter, mest till Matte, ligger under köksbordet. Ibland är det plånboken och ibland mina skinnhandskar, som dessutom är naggade i kanten. Nu är problemet löst, den skyldige är förevigad.


Morris lider inte så mycket av kleptomani utan ligger hellre vid elementet och vilar sig. Vid det här tillfället mot en lite träig kudde, men hunden verkar nöjd. Vad är det man brukar säga, trä mot trä gör ingen skada!



Dagen är strax tillända och sängen väntar. Lite kvällskissning och tandborstning återstår sen knackar John Blund på dörren. Men sist fast absolut inte minst vill Vi alla gratulera underbara Therese(lillebror Eriks sambo) på hennes födelsedag. Stort Grattis!

Det är vattenpumpen som har slutat gå

Nej riktigt så illa är det inte men lite service har det blivit idag. Hydrofontanken har blivit tappad på vatten och påfylld med luft. Nu hoppas vi det ska fungera lite bättre igen.

Karin har åkt Malmö tur och retur idag. Kundbesök på företag som tillverkar vindkraftverk och god lunch, sen var det dags att styra Saab:en hemåt igen. Gissa om jag var trött när bilen väl stog parkerad på uppfarten igen vid halv fem tiden. Somnade som en stock i soffan och vaknade med ett ryck tio över fem. En liten power nap innan kvällsmaten är aldrig fel:)

Igår var jag och Winston i ridhuset, idag hanns det inte med men i morgon ska vi ut en sväng igen. Blir nog stranden eller skogen, beror alldeles på vädret. Men rida ska jag göra!

På fredag har jag tid hos frisören och det ska bli så skönt. Klorvatten och mycket duschande efter träning sliter verkligen på håret. De slitna topparna ska bort och utväxten färgas i, ska bli härligt.

Nu börjar Made in Sweden, måste se.

Kramizzzzar

Trötta

Julagillet gick av stapeln precis som planerat med mycket mat och dansglada människor. Sent blev det oxå, klockan var närmare 03:00 innan vi kröp ner under täcket i svärfars extrasäng och aj aj vad mina fötter värkte. Hade ändå med mig två par skor för att kunna byta i halvtid. Frukosten bestod av rester från lördagens gille och en stor kopp kaffe.

Söndags eftermiddagen såg ut så här. Karin åkte till stallet och tillbringade en god stund på hästryggen nere vid havet. Maja och Dahlia sällskapade och Winston var jätteduktig. Det är verkligen klipp i steget i den lille hästen. Undertiden låg Husse hemma i soffan och drack julmust. När mörkret sedan föll över Grishult så somnade vi båda två som små barn, katten somnade oxå.

Idag blev det thaimat till kvällsmat, riktigt lyckat om jag får säga det själv. Hundarna kalasar på leverpastej som blev över i lördags. Att det kan vara så gott med pastej.

Husse känner sig lite krasslig idag, huvudvärk och allmänt urren. Han ligger i soffan under ett täcke och piper. Antingen är det sviter från helgens kalas som gör sig gällande eller kanske en begynnande förkylning. Jag hoppas på det första men tiden får utvisa detta. Tror jag ska lura med honom till sängen nu och bädda ner oss båda.

Godnatt och sovgott!!

RSS 2.0