"Ärtan"

Det är verkligen på tiden att presentera vår nya kommande familjemedlem. Ja för min del är den i högsta grad redan här, han/hon ger sig till känna dagligen. Men för övriga familjen så tror jag att detta blir mer verklighet i sommar. Den 3 augusti är det sagt att pyret skall titta ut och vi hoppas självklart att han/hon inte dröjer sig kvar allt för länge efter det datumet. Vi får väl se...

Så här ser iallafall pyret med arbetsnamnet "Ärtan" ut. Eller snarare såg ut för det är ett tag sedan bilderna togs. Ärtan har vuxit en hel del sen dess. Det var inte helt enkelt att få två bra bilder för Ärtan låg inte stilla i 2 sekunder. Det var full fart på armar och ben och det gick till och med att se hur han/hon öppnade munnen och svalde/spottade. Risk finns för att detta blir ett livligt barn med mycket prat.


För närvarande är Ärtans stora intresse ridning. När jag rider så ligger han/hon nämligen helt stilla. Ja vi rider fortfarande fast nu är planen att trappa ner ordentligt, det är ju inte så länge kvar... När vi åker bil så sparkar Ärtan hej vilt, vet inte om det är för att det är roligt eller ej. Musik ger oxå uppkomst till massa rörelse, särskilt Grymlings låt "Där gullvivor blommar". Den lyssnar vi ofta på.

Självklart har vi ingen aning om vilket kön det är på krabaten som kommer titta ut men jag tror det är en liten kille och Husse han vågar knappt sig på en gissning. Vad tror ni?


Vilken blöt dag

Ja det är inte så att jag förtärt stora mängder alkohol idag. Nej verkligen inte, det blöta har varit utvärtes och kommit uppifrån.

Det hela började egentligen riktigt bra. Jag tog ledigt från jobbet eftersom det bara var halvdag idag, knappt lönt kändes det som. Med andra ord så var det sovmorgon som stog på schemat. Kvart över åtta släpade jag mig ur sängen, gissa om jag kunde legat en god stund till? Efter en lång frukost styrde jag Saaben mot Vallby och stallet. Först ut med Escujan, en stunds arbete i linan stod på schemat och han var riktigt duktig. Han är så fin min lille häst, rör sig bättre och bättre ju mer han kommer till ro och han är så glad i arbete. När vi var nästan färdiga i paddocken så kom regnet. Escujan fick stå inne med täcke på och torka medans jag tog mig an lille Winston.

Vi skulle iväg på dressyrträning så det var bara att dra fram transporten och bära ut grejerna. Nu regnade det hela tiden men det var inte direkt avskräckande, lite lagom liksom. "Blir det inte värre än så här så är det helt ok" tänkte jag. Tyvärr hann det bli lite värre. Väl framme och utlastad så öppnade sig himlen över oss. Men skam den som ger sig. Vi red lektion i 45 minuter och det gick jättebra. Winston var så fin och duktig. Då gör det inte så mycket att man får vrida ur kläderna efteråt. Till och med trosorna var plaskvåta. Tack och lov hade jag anat att detta kunde ske så ombyte fanns med i bilen. Tänk vad skönt det är med torra kläder efter en sån dusch.

Väl hemma så var det inte mycket att fundera på. Hästarna ville inte vara ute i detta väder. Det är mycket bättre att stå inne i värmen och tugga hö. Så fick det bli.

Nu sitter jag i soffan med Husse på ena sidan och Lester på den andra. Katten spinner och snarkar, Husse däremot har fortfarande ögonen öppna, wow! Lester gillar inte heller regn, han har precis slickat pälsen torr och känner jag honom rätt så blir det nog en natt på mattes fötter, i sängen!

Tjing tjong!

Slutet

Nu är det över. Fågeln besvärar oss inte mer. Den är borta, skjuten, död och begraven.
Ärligt talat så var den lite väl störig och bilarna ser ut som f_n. Lester jagade inte bra nog så Husse fick hjälpa till. Pang!

Var är våren?

Det är den 9:e maj och termometern visar 5°C. Det går väl att ana sig till att gräsmattan kommer bli grön men vinterjackan hänger fortfarande i hallen. Vad är det som händer? Det ska ju vara full vår nu, fina kvällar med solnedgång och grönska i träd och mark. Visst blommar både påskliljor och vitsippor, de kom ju till slut igång, men mycket mer är det inte. Det enda positiva är väl att de stackars blommor som vågat sig på att slå ut står extra länge utan att blomma över. Men kommer syrenerna blomma i mitten/slutet på maj? Tror knappt det, vi får nog vänta tills juni månad också gjort sitt intåg.

I fredags blåste det så mycket så jag hade svårt att hålla upp dörren till stallet utan att fara med som en vante. Hästarna fick stå på höet för att inte detta skulle sprida sig över de Halländska vidderna och regnet hängde i luften. Då kändes det precis som en ruggig oktoberdag. Men nu ska inte jag vara bitter, det har faktiskt varit några fina dagar den här våren också, den här synen mötte mig en söndagmorgon när jag kom rullandes med Saaben och skulle rida.


Två grabbar ligger och njuter i solen och laddar inför dagens utmaningar. Det är bara en parasoll och varsin öl som saknas. Tråkigt att de inte kan bo i samma hage bara. Escujan vill äta upp Winston men med en tråd i mellan så leker de så bra och är goa polare.

Så här gott är det att rulla sig efter ridturen. Hela den stora magen i vädret.


Idag upptäckte vi en märklig sak här hemma i Grishult. Det var fullt med fågelskit på framdörren på Husses bil och backspegeln var smutsig och såg ut att ha blivit utsatt för en attack. Även Saaben hade fågelskit på dörren bakom backspegeln. Senare upptäckte vi en liten flugsnappare som uppehöll sig väldigt mycket på uppfarten och runt bilarna, konstigt den har vi inte sett tidigare. Vips så satt den där, på fönsterkanten på Husse bil och speglade sig i backspegeln. Jag hade tidigare grymtat och förbannat mig över "fågeljäveln" som skitit ner bilarna men nu blev jag lite sorgsen i hjärtat. Tänk om den stackaren förlorat sin make/maka och satt där och sörjde. Stackars lilla fågeln. Lester har oxå uppmärksammat fågeln och dess märkliga beteende så denna saga kan snart få sitt slut. Det var en rätt så spänd och målinriktad kisse som graciöst hoppade upp på motorhuven på Husse bil. Fortsättning följer...

Nu ska jag bädda i nya lakan i sängen. Samma kisse som bestämt sig för svartvit fågel till lunch kom i morse in med ett kilo grus mellan trampdynorna, detta valde han att släppa av i min säng. Sängpeeling är inte jag så noga med så det fick bli tvättkorgen för hela slanten.

Tjipp tjopp!

RSS 2.0