Alla hjärtans dag

Husse hade förvarnat om en överraskning. Ja det krävs eftersom jag är expert på att fylla både helger och veckodagar med aktiviteter, oftast i hästens tecken, så också denna helgen. Men dessa fick avbokas och istället satte vi oss i bilen och körde mot destination okänd. Ja självklart visste Husse vart vi skulle men Karin hade bara sina aningar.

Allting stämde till en början. Vi körde genom Ullared, svängde mot Falkenberg och väl ute vid Vinbergsmotet så styrde vi ut på motorvägen i riktning söderut. Än så länge var mina funderingar besannade, måste vara synsk. Strax innan Hebergsavfarten började magarna knorra så vi tog en liten avstickare....till Laxbutiken!!! Den som inte provat måste bara göra detta. Restaurangen var överfylld av hungriga själar så för vår del fick det bli Laxomaten. En paj med Lax (så klart) och mozarella samt en stor laxtallrik. Detta avnjöt vi sedan i bilen medans solen stekte på oss genom framrutan. Bättre än så här kunde överraskningen knappt börja.

Med mätta magar fortsatte turen söderut. "Ska vi åka och kolla på tunnelhålet" utbrister Husse när vi närmar oss sista avfarten innan åsen. "Nja, hinner vi det och hur mycket ser man egentligen?" Min entusiasm var väl så där eftersom jag hade siktet inställt på andra sidan Hallandsåsen. "Jo vi kör av här, sväng!!" På två hjul rullade vi av motorvägen och riktade nosen mot havet och det nu självklara målet för resan... Båstad. Det blev inget turistande vid tunnelhålet utan istället parkerade vi Saab:en utanför Hotell Skansen. Ett mycket populärt spahotell som ligger vägg i vägg med Centercourten där Brattsen samlas sommartid för att spruta champagne och slita på pappas kreditkort. Dessa såg vi dock inte mycket av denna kalla februarilördag.

Eftermiddagen gick åt till att skåla i bubbel, smaka på vin, bada, bada, skåla i mera bubbel, bada ytterligare lite och sedan äta gott och skåla i ännu mera bubbel. Deras spa spelade inte riktigt i samma division som Asia Spa i Varberg men det var fullt tillräckligt för att bli skrynklig i skinnet. Där fanns en bassäng med varmt vatten och en bassäng med hett vatten. Vi badade i båda. Mellan baden kunde den som ville gå ut i vinterträdgården och fika lite samt njuta av det baren hade att erbjuda, detta gjordes.

Kvällens middag åt vi i hotellets restaurang, Sand. Det blev återigen lax, som förrätt. Sedan ryggbiff och slutligen en liten chokladgrej med lakritsskum. Jättegott hela vägen igenom och det som bjöds att dricka till var inte mindre gott. För första gången i mitt liv har jag druckit riktig champagne. Inte den dyraste varianten snarare den billigaste, men en mycket god. Vitt vin, rött vin och slutligen ett jättegott dessertvin. Kvällen var fulländad!

Visst var middagen väldigt god och badet skönt men det bästa med hotell är och förblir ändå frukosten. Bacon, ägg, frallor, frukt och allt annat som bjuds. Här satt vi en stund innan det var dags att packa väskorna igen och varmköra bilen. Hur skönt det än är att bo på hotell och komma hemifrån ett tag så har vi alltid tre håriga killar här hemma som väntar.

Helgen kan bara sammanfattas som helt perfekt. Min underbara sambo kan det här med överraskningar. Jag har nog druckit min ranson av skumpa för ett bra tag framöver och Husse har nästan överskridit sin ölkvot. Tyke, Morris och Lester blev jätteglada när vi kom hem och nu är allt som vanligt igen. Toppen!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0