Valborgsmässoafton

Först jobba halvdag=underbart, sen iväg till stallet och rida Winston=han gick mycket bra, efter detta hem och rasta hundarna=de var lydiga.

Avslutade eftermiddagen med ett gott glas vin och sedan grillning hos Christian. Nu ska jag och Älskling gå och lägga oss. En bra dag helt enkelt....

... om det inte vore för att jag har problem med hälsporrar på båda fötterna=går väldigt illa och det gör ont. Skit fötter.

Godnatt

En fundering...

Kommer svininfluensan slå hårdare mot oss i Grishult?

Helgens äventyr

Lördagen fortsatte som planerat med biltvätt och däckbyte. Nu rullar vi så lätt, så lätt på våra sommardäck.

Snabbt som attan klyvde vi upp ett stort lass ved med Mattias geniala vedmaskin. Det bara sprutar ut ved ur den, helhäftigt. Nu var klockan lunch och eftersom det var öppet hus på Gremo så åkte vi dit och försåg oss med lite mat. Jag fick prova på att köra skotare. Lasta stock på och sedan lasta stock av igen. Riktigt roligt och inte helt enkelt, det är mycket att tänka på.

Kvällen var ju som gjord för grillning. Kamben, kyckling, fetaost, tzatsiki, oliver och hallumiost. Det kan knappast bli bättre. En sommargrogg och lite Robinson, sen sov vi gott.

En sak till hann vi med i lördags eftermiddag. Jag, Tyke och Morris bestämde oss för att gå ut och plocka en bukett med vitsippor. Sagt och gjort, vi spatserade iväg med beslutsamma steg. Men hade jag vetat att de tyckte det var så roligt att plocka vitsippor så hade de fått stanna hemma. Den första buketten jag lyckades plocka ihop till tog Tyke en stor tugga av, i farten. Så var det bara att börja om från början. Varje gång jag satte mig på huk framför ett blombestånd så låg där hux flux en hund, eller två, på rygg och krälade och dreglade. Jättekul matte, mera blommor, voff, voff! Så nu har vi en bukett med mosade vitsippor i en vas på köksbordet.

Resten av eftermiddagen fick Tyke och Morris tillbringa i trädgården. Fri lek består oftast av att Morris ligger och kikar på något medans Tyke drar omkring med sin tuggknut i munnen. Kastar upp den i luften, fångar den, springer i väg med den och gräver ner den bakom gärdesgården. Knuten ser också ut därefter.



Slutligen måste vi också bjuda på ett fångat ögonblick. Tror ni förstår vad jag menar.

Lördag

Klockan är strax nio, utanför strålar solen och jag har redan dammsugit, bytt sängkläder, startat tvättmaskinen, röjt i köket och ätit frukost. Strax skall jag ta min bil och köra upp till Krogsered för lite fix. Sommardäcken skall på och bilen är i stort behov av en tvätt. Resten av förmiddagen är helt enkelt räddad.

Vad som händer i kväll återstår att se.

Trevlig helg!

Långfredagen... gick fort

Får inte missa att återge helgens största äventyr. Jag och tre goa kompisar åkte till Göteborg för att först spendera dagen i affärer och sedan som "modeller för en dag". Vädret var underbart så vi började äventyret med lunch och ett glas vin/öl på en uteservering.

Mätta och nöjda, å kanske lite småluriga, startade shoppingen. In i affär, ut ur affär, in i provrum, ut ur provrum osv osv. Alla hittade något som passade. Antingen var det byxor, skor, örhängen, linnen eller något annat snyggt. Vi hann med en fika oxå innan det var dags för dagens stora höjdpunkt...

The Studio var bokad för oss och vi skulle bli sminkade, stylade i håret och fotade av riktiga proffs. Vi hade själva med kläder och smycken som vi ville använda till detta och vi blev så grymt snygga! Tyvärr har jag bara tillgång till bilder på mig själv, så här tjusigt blev det.



När modellandet var klart korkades vinflaskorna upp och festen var igång. Taxi till Ingela som bor i Göteborg och där fortsatte kvällen med god mat, mera vin och massa massa tjejsnack. Det var fyra trötta tjejer som blev hämtade den kvällen. Men grymt vilken rolig dag vi hade!!!

Tomt på inspiration

Påsken är förbi för den här gången. Det har blivit lagom av allt från ägg, sill och annat som hör påsken till. Vädret har varit bra och det är mycket skönt att vara ledig från jobbet några extra dagar.

Tyvärr har jag drabbats av virus på lymfkörtlarna, vilket gör ruskigt ont. Värker konstant runt strupen och upp mot öronen. Måtte denna skiten ge med sig snart.

Magen är däremot bättre. Äter bakterier som är bra för magen och de verkar fungera, så det blir till att fortsätta med dessa.

Nu är det läggdags. Godnatt

Ännu en helg till ända

48 timmar går väldigt fort. Knappt hinner man förstå att det är fredagkväll, och två dagar ledigt, förrens det är söndag och dags att återigen ställa väckarklockan på 05:30. Men det har varit en bra helg, hade det inte varit för ett anfall av magkatarr som inte ger med sig så hade jag mått riktigt bra.

I går var det riktigt fint väder och den syn som mötte mig när jag kom till stallet gick bara att skratta åt. Vilken tur att kameran för en gångs skull var med.


Lille William är inte generad av sig. I det underbart fina vårvädret väljer han att vädra både det ena och det andra. Med snorren hängandes ute för allmän beskådning står han helt lungt och njuter av värmen från solen. Storebror Winston, i bakgrunden, är inte riktigt lika öppen och väljer att hålla sina genitalier för sig själv. Honom har jag uppfostrat :)

Lördagseftermiddagen ägnades åt att putsa läder. Två sadlar och ett träns fick sig en rejäl genomgång av sadeltvål och läderfett. Oj så snyggt det blev. Grejerna glänser. Kanske skulle prova att göra detta lite oftare.

Så var det helt plötsligt söndag morgon och dags för tävlingspremiär. Skulle vi komma ihåg hur man gjorde? Det är ju trots allt några månader sen sist. Jo då WInston var precis som vanligt, kunde inte stå stilla, slog med huvudet  och var allmänt överladdad. Skönt att allt är som vanligt :)

Det var bara att ta tjuren vid hornen och hoppa upp på en yster ponny med myror innanför skinnet. Å hjälp vad bra han gick. Vi gjorde helt klart vår bästa framridningen någonsin. Allting bara satt på plats och Winston var helt avslappnad. Helt superbra! Nu är det ju så med dressyr att domaren inte sitter vid framridningen och gör sin bedömning, utan man måste gå till en annan bana och rida ett program där. Det var oxå där problemen uppstod. När vi gick in i ridhuset blev Winston jättespänd och lätt blockerad. Jag lyckades behålla mitt lugn och var inte alls nervös, så det var bara att försöka hjälpa honom runt så gått det gick. Lite synd att det skulle bli så här men oxå lite väntat, första tävlingen på säsongen får vi ha som test och vi red faktiskt ihop det resultatet som jag hade satt som mål. Så det känns faktiskt riktigt bra inför fortsättningen. Nu ska vi ut och tävla massor så Winston kan lära sig att slappna även inne på tävlingsbanan. Sen blir vi farliga!

Sist men inte minst, en bild på världens vackraste ponny! Min stjärna!


Fredag och grogg

Nu sitter vi i soffan igen. Husse växlar mellan slutspelshockey och program som jag vill se. Rättvist måste det vara. Katten ligger i sin flyttlåda på övervåningen. Alltid redo som den sanna scout han är.

Kvällens middag bestod av räkor, kräftor, krabba och de tillbehör som krävs för att skaldjursskivan skall bli komplett. Helt suveränt, min sambo kan det här med fredagsmys. Jag fick dricka lite rosévin och husse fick lov att ta en öl. Ja vi har lite ransonering på ölen i det här hushållet. Inte för att det är dyrt eller finns brist på ute i samhället, ungefär som under kriget, utan för den manliga hälsans skull. Vissa magar har en tendens att svälla av för mycket maltdrycker. Lester lapade vatten ur hundskålen och tackade inte nej till en handfull nyskalade färska räkor. Det finns katter som har det sämre.

När vi hade ätit så beslutade jag mig för att dricka lite sprit. Det är ju ändå fredagkväll och då får man lulla till det lite. Först en Sambuca (Jenny, jag lovar att inte elda på den) och sedan en Gin&Grape. Undrar vad vi ska blanda till härnäst?

Idag hade jag en tid inbokad hos optikern. Det har varit lite svårt att se den senaste tiden, trots glasögonen. Så det var lika bra att ta tjuren vid hornen, trots att jag vet att det brukar bli dyrt när man går dit. Efter en lång stund och många kontroller och suddiga bokstäver senare så utbrister optikern "Du ser helt ok, om du använder båda ögonen!" Aha det måste vara det som är felet, jag har blundat med ena ögat den senaste tiden. Inte konstigt att folk tittat underligt på mig. Har funderat på vad det kunnat bero på :) ha ha. Detta måste jag vänja mig av med genast.

Så nya glasögon är inte aktuellt just nu men anledningen till mitt besök var också att få linser utprovade, inga problem tänkte jag. Men efter att optikern mätt och granskat mina ögon så visar det sig att det inte alls är självklart med linser för min del. Tydligen har jag väldigt små ögon med mycket liten radie och då är det svårt att hitta linser som inte far omkring i ögonen som flygande tefat ute i rymden. Ja ni förstår själva hur detta skulle se ut. Iallafall så skulle hon beställa hem två sorter som jag ska prova, så får vi se om det kommer fungera eller ej. Fortsättning följer....

På söndag är det som sagt tävlingsstart för mig och min wimsige ponny. Vi körde ett genrep på stranden idag och det gick jättebra. Han var väldigt fin att rida och skötte sig bra. Alla svårigheter i programmet sitter och han gör både den förvända galoppen och, framför allt, skänkelvikningarna med bravur. Men hur det kommer gå på söndag vet man aldrig, floppen ligger en hårsmån från toppen. Så är det med hästar och inget att göra något åt, men det känns bra att träningen iallafall ger resultat.

Nu ska vi titta på "Berg flyttar in". Carina Berg gillar jag starkt. En kul tjej full med galna upptåg. En ny grogg får vi allt blanda till oxå. Skål!

Trevlig fredag!

RSS 2.0