Falsterbo Horse Show 2009

Är över för denna gång. Hästar i dagarna nio är det nog bara de mest hästbitna som orkar med. Jag är nästan en av dem. Fast erkännas skall att det var rätt så skönt att lämna hysteriska Falsterbo och åka hem till lugna Grishult i fredags, efter 5 dagar som bara kretsat runt dessa fyrbenta varelser.

Söndag till fredag har jag, Mattias, Linda och Mikael tillbringat i en husvagn på Falsterbos tillfälliga camping. Å shit så bra vi haft det. Allt har varit med oss, vädret, tävlingarna, maten, sällskapet, humöret, festerna och allt som hör till. Det har verkligen varit precis så bra som en semester skall vara. Husse lagade godaste maten i husvagnens lilla kök, vi badade i havet tre gånger. Rekord för en badkruka som mig. Sov den allra godaste sömn i husvagnen, ja dunka dunka musiken från lägrena runt omkring höll på att gå mig på nerverna ett tag men detta är nu glömt. Umgicks med de bästa vännerna som finns och såg otroligt många vackra hästar och det som inte kommer glömmas i första taget är snyggaste vurpan med cyklen som jag stog ansvarig för denna gång! Falsterbo 2009= top of the top på min sommaren 2009 lista. Det enda som gnager är att någon sniken jävel snodde åt sig Lindas cykel på tisdagskvällen och den såg vi sen aldrig mer röken av. Tråkigt men inte mycket att gå och grubbla på längre.

Bildmedley som sammanfattar veckans händelser.

Linda agerar tältpinne, Mikael mekar ihop grillen, Husse drack många öl och på kvällarna var det fest!


Det var inte bara för oss campande läktarvärmare som detta årets Falsterbo Horse Show blev en succe. Varbergs stora stolthet inom hoppsporten blev den mest framgångsrikaste svensken på detta meeting och med den äran. Stort grattis till Svante Johansson, ruskigt snyggt gjort! Magnifika gratulationsbuketter också till ägare och uppfödare av dessa imponerande hästar. Håller tummar och tår för fortsatt framgång!!

Caramell KS med Svante i sadeln. Detta hopp, i 1:a derby kvalet, och många många fler säkra språng resulterade senare i en total 5:e plats i Falsterbo Derby. Jag tror att vi är många som kan instämma i Mattias ord till ägarna/uppfödarna Bengt och Jessica efter avslutad ritt, " det var till och med så att jag fick hjärtklappning och adrenalinrusningar när eran häst skulle in och springa!!"


Falsterbo Horse show är till ända för den här gången och så snart campingbokningen öppnar för nästa års evenemang så ligger jag på telefonen för att få en ruta med plats för husvagn och förtält. Ni hänger väl med?!

Sist och också mest viktigt.... bakom varje framgångsrik man står en snygg och klok kvinna. Är det inte så?

Tjing!

Nedräkning

Denna ständiga nedräkning till nästa sommarsemester pågår förjämnan, i alla fall känns det så. Direkt när vi kommer tillbaka till jobbet efter fyra fria veckor så börjar räknandet. Antalet dagar, antalet meter hyvlad ost, antalet meter svetstråd eller antalet Findus färdigportioner som är kvar tills nästa gång vi släpps fria. 

Det finns många sätt att se på saken, och jag som inte ens trivs med att ha semester och gå hemma och släpa. Då känns det lite lustigt att denna nedräkning får genomsyra hela vardagen, särskilt de sista dagarna. Men det är nog ändå det som gör att det känns ganska bra när den sista dagen är gjord. Att förväntningarna över denna ledighet blivit så högt uppskruvade att jag hunnit glömma att jag egentligen inte gillar semester. Har lyckats inbilla mig själv att det ska bli skönt med ledighet och att kunna vila ut. Att inte behöva göra någonting. Jo visst, detta funkar i ungefär åtta timmar. Det är så länge jag sover första natten (på ett ungefär) och sedan drar rastlösheten igång.

Nu är det i alla fall bara en dag kvar och sen drar vi iväg med husvagnen. Falsterbo är målet och det kommer bli perfekt! Kommer inte bli några som helst problem, där finns alltid något att göra och sällskapet är trevligt. Vad som händer de resterande tre veckorna återstår att se. Antingen så finner jag mig i att inte göra nåt eller så klöser jag ner tapeterna och strimlar dessa till oigenkännlighet. Efter fyra veckor är jag antingen tillbaka på jobbet och kör på i de gamla vanliga rutinerna igen eller så sitter jag i ett kalt rum någonstans på Varbergs sjukhus med en kramadigsjälvtröja på, säkerligen sparkbyxor också, och med naglar som är nerslitna till roten. Då lovar jag att vi kan börja snacka rastlöshet.

Trevlig semester!

Tillbaka!!

Det är inte bara så att jag tagit sommarlov, även datorn valde att göra detta. Kanske fick den solsting eller så var det en överhettning. Efter en veckas service så är i alla fall problemet löst och vi är på banan igen, snabbare än nånsin.

I går var det schlagerkväll på Societen och där var givetvis jag. Halv tre i natt landade mitt huvud på kudden och klockan sju i morse ringde klockan. Så ja, jag är trött. Men oj vad kul vi hade!

Efter jobbet var jag och Winston ute på en ridtur, halvt uppätna av blinningar och flugor blev vi men Winston var lika glad ändå. Sen tog jag en sväng om Högared och kollade på tillskottet i deras hästfamilj. Ett jättefint stoföl efter Biggles. Fredagkvällen avslutades med att hela familjen Grishult var ute på promenad. Jag, Husse, Morris, Tyke och Lester. Hela familjen samlad i en trupp. Vilken syn...

I morgon ska vi fira Mattias farmors 80 årsdag och för att orka göra detta med pompa och ståt så är det time för sängen. Sängkammaren är vädrad och takfläkten snurrar för fullt. Så förhoppningsvis ska temperaturen där inne vara dräglig för en natts god sömn.

På återseende...

RSS 2.0