Idol-kväll

Finns inte mycket att göra i kväll. Husse är på firmafest och jag är hemma med djuren. Tog faktiskt en sväng om gymmet på vägen hem och körde igenom kroppens muskler. Det märks att Winston inte varit på topp det senaste, min kropp är i behov av en häst och den träning det ger. När den här konvalecensen är över så kommer jag förmodligen sitta som en pösmunk i soffan med tapeterna både från gymmet och vardagsrummet under naglarna. Suck

Förresten så håller jag på Tove och Erik i idol. Kalle kan få åka hem i kväll.


Tomtetime

Nu är stakar och stjärnor på plats i fönstren. Juldukar ligger på bord och bänkar och de röda stearinljusen har tagit plats i lyktor och öppen spis. På bordet i vardagsrummet ligger nyinslagna klappar och den första glöggen är avnjuten sedan en tid tillbaka. Det är bara de rödklädda porslinskillarna som saknas sen är saken biff. Ja det är klart, en julgran skadar väl inte heller. Några klappar till kommer det oxå bli men sen är vi redo!

Nu tar tomtefixaren och släcker ner för det är läggdags, jobbedag i morgon med sen är det fredagsmyyyyys!


Nu har det hänt igen...

När vädret är som sämst, det blåser och regnar om vartannan. När mörkret sänker sig över oss redan vid halv fyra tiden, då är det redan ett faktum. Det kommer smygandes som en inbrottstjuv om natten, kryper på som en pilsk kaninhanne och slår sina klor om likt en havsörn runt en fisk. Det är Lester jag pratar om, han har blivit tjock. Det är bara att konstatera, han ser ut som en svart luden boll på fyra ben. I går var jag på Lantmännen och köpte en ny säck med mat. Han är på väg att äta oss ur huset. Hur lär man en katt att göra sit-ups?

Husse stod för matlagningen idag. Köttklot med potatismos blev det. Mycket gott! Det ska vara vispgrädde i potatismoset, mums! Kloten tillverkades självklart av finaste älgfärsen och var lindade med bacon. Inlagd gurka serverades till.

Körde lite dammsugare innan. Det behöver göras ofta eftersom Tyke, Morris och Husse smutsar ner så mycket. Tyke är så rädd för dammsugaren så svansen raknar. Stackars vovve, så fjantigt. Husse är nog oxå rädd för dammsugaren, har iallafall aldrig sett honom gå nära den.

Det börjar sakta men säkert lacka mot jul men innan dess är det advent och stjärnor och stakar måste upp. Har redan fått upp de urtjusiga ljusbollarna som jag köpte på Gekås här om dagen. Oj så fint det är i vårt vardagrum. Får fixa med mys till de andra rummen i nästa vecka.

Nu är det TV-time!!

Lev livet och ha det glatt... tjock katt

Ullared är på TV

Ja vad ska man säga? Ska man vara stolt och rakryggad eller skämmas och rodna? Det är programmet "Ullared" på kanal 5 jag syftar på.

Den där Ghassan verkar ju vara en kul typ. Snygg och trevlig, lätt att ha med och göra och driftig som få. Skåningen Kjell frustar förvånansvärt lite trots två veckors inplanerad shopping, iallafall om han med jämna mellanrum tankas med öl och vodka. Men hans tant "storshopparen" hon borde verkligen se över sin klädstil. Rosa cykelbyxor och magväska klär inte den kroppen. Och de stackars barnen, får de bara önska sig saker som finns på Gekås i julklapp?

Efter att ha kollat på detta program ett antal veckor och även besökt målet i fråga många många gånger så kan jag konstatera att en viss typ av människor flockas i Ullared. Det är skåningar och överviktiga. Gärna också med dessa två adjektiv i kombination. Var kommer alla människor med BMI över 35 ifrån och vad är det som gör Gekås så intressant? Lönnfeta unga tjejer finns det oxå gott om i den stora butiken.

Men en sak har de flesta besökare gemensamt, det goda humöret. Förväntansfulla och köpsugna köar de med glädje och trängslen i bland klädställ och löpmeter med hyllor verkar inte bekomma någon. Desstu fullare kundvagnarna blir desstu gladare blir människorna. Kan man dessutom få till ett riktigt långt kvitto så är dagen fulländad. Och nej, det är inte svårt på Gekås. Tro mig jag vet!

Den där Morgan lämnar jag kommentarslös av olika anledningar men att ratten fungerar på hans vita bil kan vi iallafall konstatera. Tragiska människa.

Slutligen: När ska de lära sig att mannen i pyjamasbyxor med Rosa Pantern på som samlar på serietidningar inte bor utmed 153:an utan utmed 154:an. Nästan på 154:an kan man säga för avståndet mellan väggrenen och ytterdörren är i detta fall inte överdrivet långt. Om möjligt ännu mer tragisk

Många vill va Gekås-kund, jakthund!

Måndagsmys

Ikväll kollar vi på kultprogrammet "Ullared" och myser med kladdkaka och kaffe! Mums!

Helgen som varit har Husse tillbringat på SMF stämma i Sundsvall och jag har hunnit med massor här hemma. Tyke och Morris har varit i Krogsered och jagat med Mikael. Alla är nöjda och glada!

I morgon styr jag hyrbilen "KAP" mot Jönköping och de Småländska skogarna. Skall vara på kundbesök i två dagar.

Nu är reklampausen slut...

RSS 2.0