Happy New Year!

Det är massa minusgrader ute och i köket står fotogenkaminen och gör vad den kan åt innetemperaturen. Ja pannan jobbar också men det tar längre tid för den. Det är nyårsafton och i morgon är det 2010. Nytt år nya utmaningar! Förhoppningsvis lite varmare oxå!

Gott nytt år!!

JULAFTON

Nu är det jul igen....

Vi har redan haft julklappsöppning här i Grishult. Husse fick halsband och massa välbehövliga klädesplagg. Jag fick en överraskningsresa som går av stapeln den 12-15 februari. Jag ska få en mobiltelefon oxå men den inhandlas först efter julhelgen.

Tyke och Morris fick varsitt reflexband med telefonnummer på så att de kan ringa hem om de springer vilse. Mycket praktiskt, de får ringa till Husses telefon. Varsitt tyggben blev det oxå men Morris är inte så glad i sega ben så nu ligger Tyke och växeltuggar mellan båda benen. Morris hjälper Husse att göra kötbullar i stället.

Lester är inte så mycket för julklappar så han fick nöja sig med en välfylld skål med mat.

Nu börjar det bli brått i bröten, bilen ska packas, hundarna rastas och vi ska duschas.

Önskar alla en riktigt GOD JUL!!

4:e advent

Det har varit en mycket bra dag. Började med att jag och Lester tog sovmorgon. Klockan 9:00 steg jag ur sängen, Lester låg kvar många timmar till. Ja vi två har lite olika definition på sovmorgon.

Fick börja med att gå ner och lasta in ved i pannan, den kräver sitt underhåll när det är -10 grader ute. Sedan var det frukosttime. Havregrynsgröt och pepparkakste. Nu var klockan 10:00 och jag klädde på mig för att överleva en promenad i det kalla. Fick till och med letat fram mina gamla termobyxor. Sen var jag och Morris ute och gick i 40 minuter, Härligt! Morris fick inte följa med på jakt idag utan har tillbringat söndagen med Matte. Egentligen ingenting för en jaktidiot som han men det verkade ändå som han hade det helt okej. Som sagt, det lönar sig oftast att vara hemma ensam med Matte.

Efter promenaden var det dags att ladda tvättmaskinen, röja i köket, starta diskmaskinen och återigen underhålla pannan. Duschning och lunch sen for jag och "OMA" ner till Ullared. Efter lite nödvändiga inköp åkte vi hem igen och julklappsfixade tills klockan slog 15:30.

16:00 landade jag på Kristineberg för att fika med underbaraste vännerna Nina, Linda och Jessica. Mycket hästsnack blev det! Det är alltid lika kul att träffa dem. Fick lovat bort mig för lite ridning också så nu är julledigheten räddad. Abstinensen skall nog kunna hållas på hanterbar nivå.

Väl hemma hos Husse, katten och de två äcklena som kallas hundar så är soffan den givna platsen. Husse berättar att Morris har hunnit med att rymma under tiden jag varit iväg. 1,5 timmes drift runt om i bygden innan han fångades in. Det var lite tryckt stämning när jag klev i i köket. "Vi har haft lite disskussioner" får jag höra. Oj oj, nu undrar jag om Tomten bryr sig om att komma hit. Stygga hundar är förmodligen inte vad som står överst på den rödkläddes besökslista...


Hej mitt vinterland...

Sitter i soffan, i jämte mig sitter Lester. Han är rund som ett klot och med all vinterpäls som står rakt ut så ser han ut som en jättekatt. Jag har varit iväg och ridit men ännu inte kommit ur understället. Familjen långkalsong skulle man kunna säga. Det händer allt för ofta att understället åker av precis innan läggdags både för mig och Husse. Det är ju ett praktiskt klädesplagg och otroligt snygg blir man i det ;)

En stor kopp varm choklad och två mackor, varav den ena med rödbetssallad och julskinka, har precis avnjutits. Det är för jäkla gott med macka, särskilt om det finns goda pålägg hemma. Lester gillar oxå julskinka. Tyke fick smaka på korven.

Ute är det många minusgrader och marken har blivit hård som sten. Lester vill som alla andra katter gräva ner det han uträttat och det är svårt. Så Matte har helt enkelt fått ta fram kattungelådan och fylla upp med kattsand. Nu är den flitigt besökt flera gånger om dagen och Lester har insett att han inte ens behöver gå ut i kylan för att försöka gräva sig en grop. Ligga i Mattes säng timme efter timme är mycket bättre!

Husse och Morris är iväg på jakt idag, det har inte så ont av frost i tårna. Tyke fick stanna hemma så det var lite gråt och tandgnissel i köket i morse men nu är det bättre. Det är ju trots allt inte så dumt att vara hemma med Matte. Det lönar sig oftast!

Funderar på bio i kväll, Luftslottet som sprängdes. Men först får måste nog dammsugaren köras ett varv.

Tjing

Puder på marken

I morse när jag slog upp gluggarna så hade det äntligen kommit lite vitt på marken. Lite puder som lyser upp den annars så gråa vardagen. Nu är det kväll och det har börjat snöa igen, det som kom för ett halvt dygn sen är mest slask. Fryser det på så blir det halt i morgon. Det är ju inte så här det ska funka med snö. Vill ju ha massor med puder och minusgradet så det blir ljust och fint.

Lester har ägnat kvällen åt att åka kana nerför vindrutan och utmed motorhuven på Saab:en. Verkligen jättebra för lacken. Hur lär man katten att han inte får sitta på bilarna? Kasta grus på honom gör knappast saken bättre.

Linserna skaver i ögonen på mig och jag har kännt mig färdig för sängen sen strax efter lunch idag. Ska bara kissa hundarna sen ger jag upp.

Godnatt!


Tillbaka... igen

Det går trögt här på bloggen, det skrivs inte så många ord/timme kan man säga. Å nu är klockan på tok för mycket för att det ska vara aktuellt med en sammanfattning av senaste tiden. Några pinnar till in i pannan, kolla om katten vill komma in och dela säng med mig och sedan lägga huvudet på favvokudden. Zzzzzzzz

Godnatt, huskatt!

RSS 2.0