Livsnjutare

Ja såna har vi gott om här i Grishult. Jag och Husse gör vårt bästa men leder ligan gör våra tre fyrbenta vänner.

Lester ligger gärna i skuggan och vräker sig. Här på verandan har han full koll på vad hundarna (läs Tyke) hittar på och är beredd på att försvara sig om det krävs. Å ja det krävs ibland när Tyke är på "vi leker med katten humör".


Morris tar livet med ro, mest hela tiden faktiskt. Få kan ligga och steka sig i solen så som han. Men det gäller att vara på sin vakt, på ett ögonblick kan han vara väck och sedan får man leta. Plockade faktiskt fram en lång lina och band honom i för att kunna slappna av lite själv också.


Å så till sist den svarte galningen. Han är inte så mycket för att ligga ner och njuta utan trivs bäst när benen går. Helst ska han ha nåt i munnen och tugga på också, som i detta fall en träpinne! Smaskigt! Tyke kör några varv på gräsmattan, springer över Morris där han ligger och vidare upp på verandan för att kolla om katten är upplagd för lite lek. Inte det, hähe. Då får man dra vidare och kolla om kanske kvigorna som betar runt huset vill leka en stund. Det finns en del överskottsenergi inneboende i den här kroppen trots att termometern visar på över 25 grader.Hipp Hipp Hurra...

...på Husses födelsedag. 

Idag har vi firat Husse, som fyller 30 år, hela dagen. Jag, Tyke och Morris har firat här hemma och Husse har varit på jobbet. Så egentligen har det varit en ganska vanlig dag. Förutom att jag var uppe halv sex i morse och fixade frukost på sängen och paket. Sen blev det kräftor till kvällsmat och slutligen tobleronefondu som Husse tycker så mycket om. Jag försökte mig på ett nytt recept på kladdkaka också men den höll på att flyta ifrån oss. Får se om den är bättre i morgon när den stått till sig lite.

Bättre väder kan man nog inte önska sig på sin födelsedag. Strålande sol och nästan 30 grader varmt. Det är helt okej om man inte behöver göra nåt eller kan sitta i bilen med AC:n på :) Det kom faktiskt en liten skur nu på kvällen så den värsta tryckande värmen har släppt och med takfläkten på högsta hastighet i sovrummet så ska det nog snart gå att kunna somna där inne. Det är nämligen tid för sån aktivitet nu.

Stort grattis på 30 års dagen älskade Husse!!! Puss & Kram!! Det blev ingen bebis i present denna födelsedag, men den som spar han har....

Fågelhund??

Nog för att han är en korsning och ser ut som en halvdan. Ja för den oinvigde så går det inte riktigt att sätta fingret på vad han innehåller för raser. Å ja han är ju framavlad för att jaga, men inte riktigt jaga vad som helst. Vildsvin och älg har Husse försökt specialisera honom på men detta har objektet i sig inte riktigt fått in mellan öronen.

Detta är tex. resultatet av dagens jakt. Fångad under en snabb kiss- & bajsrunda innan läggdags.


Liten fågel råkade flyga upp strax framför Tyke och hopp... gläfs... spott... så var det snipp snapp slut för liten fågel.

Husse var väl inte riktigt imponerad när de kom tillbaka men Tyke var mycket nöjd. "Då har vi fått dödat nåt i dag oxå." 


Dagens konstaterande...

Det krävs en del magmuskler för att styra en kundvagn. De magmusklerna har inte jag just nu så Husse fick manövrera eländet bland alla shoppingtokiga inne på Gekås.

För övrigt är jag sur. Det var sista dagen på jobbet idag men det fanns inte en chans att hinna färdigt och ingen att lämna över till. Så det blir till att pallra sig dit på måndag igen och göra de sista timmarna. Det suger!

Nu tänker jag tjura en stund till innan jag går och lägger mig. Det känns förhoppningsvis bättre i morgon.

Tjong kalsong...


Falsterbo 2010

Så var det dags igen. Söndagen den 4 juli stog husvagn och bil färdigpackade och vi rullade söder ut, jag, Husse, Linda och Mikael. Söndag till torsdag var bokat för oss på LV-fältets provisoriska camping. Underbart!!

Ansvaret för våra djur hade vi spritt över stora delar av Halland. Ja det gäller ju att sprida riskerna så kanske man har några vänner kvar när man kommer hem. Morris var hos farbror Mikael i Krogsered. Där låg han mest på rygg i soffan och vräkte sig, snodde åt sig en skål med ostbågar och levde upp som en unghund på nytt. Kan det vara så att hans liv blev lättare när Tyke inte var med?

Tyke var nämligen inkvarterad hos mormor i Veddige. Där var det inget lyxliv på soffan utan snarare ett träningsläger. Tre promenader om dagen, vardera på minst en timme. Ett liv som passar den själen prefekt och mormor oxå. Han hade till och med lyckats charma mormors mycket betänksamma kattdam. Det var nog inte utan att lämna viss sorg bakom oss som vi hämtade hem vår vovve på torsdagkvällen. Känner jag honom rätt så kommer han nog gärna tillbaka igen.

Escujan märkte nog inte så stor skillnad. Han fick några dagars vila och kunde strosa runt på betet med kompisarna. Självklart med daglig tillsyn och vattenpåfyllning av Linda och Mikaels snälla fäder.

Bäst av alla har nog självaste Herren i huset haft-Lester! Han behövde inte lämna Grishults gränser. Snällaste grannarna har matat, klappat, öppnat dörren och fyllt på vattenskålen. Få katter har det så bra som han.

Hur har då vi mänskliga varelser haft det? Jo årets Falsterbo kan bara beskrivas med ett ord, toppen!! Vädret har varit strålande. Bara lite regn en natt och vad gör det när man bor i husvagn!? Massa trevliga människor, fina hästar och bra shopping. Å precis som förra året hade vi vår gourmetkock med oss! Husse går in för maten till 100% och då blir det inte illa. Inget hitte på här inte. Se själva....Medans Husse har full kontroll på maten och att vi förses med föda vid regelbundna tider så har jag och Linda full koll på hästarna och vad som finns att fynda på mässan. Givetvis kollade vi på Svante som red ett antal hästar under de dagar vi var nere. Här på Cruella De Vil KS, som tyvärr inte lyckades ta sig till final.


Å till min stora förtjusning så hittade jag två stycken halvsyskon till min egen Escujan. Ett sto och en valack efter Escudo I, båda 6-år gamla. Här är stoet "Crazy for me" riden av ingen mindre än Kieran Carey som senare under veckan tog första platsen i Huntingen. Då givetvis på en annan häst. Detta stoet var oxå liten i modellen och snabb i fötterna. Inte helt olik sin yngre bror om man bortser från färgen, en riktig hopp- och galoppmaskin.
 

Brorsan, "Ecuador" hade däremot liknande färg som sin lillebror men var annars inte speciellt lik. En mer lugn och sansad individ med lite längre ben.Tror oxå han fick bättre resultat än sin jämnåriga halvsyster. Alltid kul att se släktingar till sin egen kuse, och hoppa kunde de. Det kan visserligen lillebrorsan oxå men han har fortfarande en hel del kvar att bevisa och Falsterbo ligger inte inom ramen för våra planer.På mässan var det högtryck som vanligt. Jag hade planerat att införskaffa ett par vita benlindor till min hoppande dressyrhäst. Så blev det inte utan istället vita dressyrskydd. Mycket mer praktiskt. En ny sadelgjord till hoppsadeln hittade vi och en fårskinnspadd att ha under sadeln. En smörja som skall vara bra mot mugg hamnade i mina ägor och såna där grejer som man stoppar i ridstövlarna för att de ska hålla formen. Slutligen kan jag räkna upp två runda svampar som skall användas vid lädervård (får se hur flitigt dessa kommer användas) och sist men inte minst lite grejer till "Ärtan". Ja tro nu inte att jag köpt ridbyxor och stövlar till vårt ännu ofödda barn. Nej riktigt galen har jag inte blivit. Men ett par grymt söta skor med giraffmönster, en snutte med samma mönster och ett senilsnöre till nappen. Det finns verkligen nåt för alla i Falsterbo!

Några dagar går fort och plötsligt var det torsdag och dags att packa ihop för hemfärd. Inte på hela tiden hade jag haft ont av att gå i värmen med magen i vädret, sitta på hårda träläktare eller sova trångt i en varm husvagn men resan hem blev jobbig. Benen värkte, magen fick inte plats och Ärtan knödde så gått det gick. Uppe på Hallandsåsen fick jag ut och rasta mig för att kunna överleva den sista timmen hem. Fick då oxå rotat fram ett av mina bästa inköp den senaste tiden, ett par stödstrumpor, häftigt eller hur? Trånga som f_n och jag har ingen chans att komma i dem på egen hand men med Husses hjälp så satt de på plats och sedan tuffade vi hemåt igen.

Nu är det måndagkväll och det mesta är som vanligt. Alla djuren hemma, vi båda jobbar igen och hästen är igång igen. Men på fredag är det sista dagen för mig, sen går jag på lååång ledighet. Eller ja, ledig från jobbet ska jag vara sen får vi väl se hur det blir med ledighet för övrigt. Igång med ridningen ska jag iallafall så snart det är möjligt för i Falsterbo blir man grymt inspirerad. Men innan dess ska Escujan få några veckors välförtjänt vila och jag ska ägna mig åt lite annat ett tag.

Tjipp tjopp!
RSS 2.0