Längesen

Det var verkligen längesen det kom en rapport från det Grishultska hemmet. Tiden och motivationen har liksom inte krypit sig på. Men detta måste ändras på.

I kväll är det julagille i Krogsered. Vi har råkat komma med i kommiten så ikväll ska vi bjuda på glögg och ett komplett julbord. Allt i från köttkorv, grönkål, lutfiskpudding och de traditionella köttbullarna kommer att dukas upp. Till detta finns det oxå dopp i grytan, jansson och sill. Precis som det ska vara och det mesta är hemmalagat. Dock tar jag inte åt mig av den äran, mitt uppdrag blev att besöka systembolaget och inhandla potatis, jag kom lindrigt undan.

Sen sist har det hunnit hända en hel del fast inget märkvärdigt. Winston är igång igen och han känns jättefin att rida. Pigg och yster precis som man skall vara efter 7 veckors vila. Nu siktar vi på att komma igång och göra årets tävlingsdebut i mars ungefär.

Två gånger har jag besökt min goda vän Linda och provat på att rida stor häst. Ja Winston är ju endast 144 cm över havet  och räknas som ponny, så det är lite annorlunda att komma upp 20 cm till. Lite mer att hålla ordning på kan man säga. Celene är iallafall en pigg och glad prick som gärna springer. Måndagens test, hoppträning hos Nina, resulterade i 4 dagars träningsvärk, på mig! Men kul hade vi och hoppade gjorde vi med stil:)

Idag är sista jaktdagen och då får Tyke och Morris gå i koppel. Jakt hinns inte med idag, det fick bli en långpromenad istället. Nu sitter de i hundgården och sörjer. Återigen dags att börja räkna dagarna till nästa jaktsäsong drar igång.

Nu ska vi dra iväg och skala ägg, 120 stycken närmare bestämt. Hoppas bara vi inte blir äggasjuka:)

Simma lungt!

Kris

Kattmaten har varit slut..... i ett halvt dygn. Katt-astrof!! Nu är detta löst och den röda lilla skålen är fylld till bredden igen. De hjärtskärande jamningarna har tystnat och i sängen ligger en liten hårig kille med välfylld mage. Ordningen är återställd.

Matte och Husse har också fått mat. Fisk med sallad och fylld paprika, mums. Satt som en smäck efter träningen. Jajamensan en timme på gymmet blev det denna torsdag och i morgon kör vi 1000m i bassängen innan jobbet. Det blev visst träning alla dagar denna veckan, känns mycket bra.

I morgon är det fredag och det är mycket skönt. Lördagens aktiviteter är planerade vad som händer på söndag återstår att se. Min stora lillebror och hans rara flickvän åker till Åre i morgon. Inte rättvist, jag vill oxå!!!

Nu väntar soffan på mig, ska mysa med min kära sambo.

Hej hopp.....

Många barr blir det

Nu är granen död. Ligger i en påse ute på trappen. Stammen står fortfarande i julgransfoten, ute på trappen den också. Kulorna ligger också i en påse, uppe på vimden.

Annars är allt precis som vanligt. Ja det har faktiskt inte hänt något anmärkningsvärt på flera dagar. I går blev det simmning innan jobbet och i dag var jag på gymmet i 1h och 15 minuter efter jobbet, svettigt. Husse var duktig och simmade innan jobbet idag, på Klitterbadet. I morgon bitti hittas jag i bassängen igen, mellan sju och halv åtta ungefär. Här skall bannemej slipas till beach 2009!

Idag har vi ätit jättegott. En halv krabba och en jättegod fisksoppa, mums. Husse ordnar så fint åt oss.

Nu är det lite annat som ska fixas.

Simma lungt!

Söndag

Helgerna går fort, det är redan söndag eftermiddag. Snart dags att gå till sängs för att orka med veckans drabbningar. Nej så illa är det inte, några timmar till får sängen allt vänta.

Har precis ätiti lite mat, grekiska biffar med sallad och min favorit Hallumiost. Hade nog nästan kunnat leva på Hallumiost om det skulle bli kris. Så grymt gott. Prova gärna! Före lunchen var jag och Morris ute på en promenad. En timme i rask takt och halva tiden i uppförslut, det är vi nöjda med. Nu ligger Morris i köket med ryggen mot elementet, och ja hans päls är så varm så den nästan bränns. Han mår gott helt enkelt.

Själv ska jag kolla lite på Let´s dance, missade första timmen i fredags till fördel för På spåret, och sedan ska det lagas pizzasallad i det Grishultska köket. Både gott och nyttigt!

Tjing!


Nu är julen slut

Tomtarna ligger återigen i säkert förvar i sin låda på vinden. Stjärnorna har fått ge vika, ja det är ju faktiskt så att pappersstjärnor kan det bokstavligt talat, och de gamla vanliga fönsterlamporna är på plats igen. Julgardinerna som hängde i köket ligger i tvättkorgen, det behövs efter Morris behandling av dem, och utanför håller snön på att töa bort. Julen är slut helt enkelt. Så när som på en pryl....julgranen. Den är jättefin, så länge man inte rör den. Då tappar den nämligen en fruktansvärd massa barr. Den får helt enkelt stå tills Husse är hemma igen och kan hjälpa.

På tal om Husse. Han och Morris är iväg på jakt idag. Det är några förskrämda rådjur som ska stressas. Jag och Tyke njuter av lugnet här hemma. Har precis varit ute på en långpromenad och ätit lite mat.

De gröna glasen på tradera blev tyvärr inte mina. Auktionen skenade och jag tyckte gränsen för vad de var värda hade uppnåts och passerats. Får försöka hitta några andra och hoppas på bättre tur.

Har funderat en hel del på vad vi ska äta för något gott i kväll. Men det står stilla i tanken. Några bra förslag?

Jobbe dag = jobbig dag

Så var det dags igen. Klockan ringde 06:00 och det var bara att släpa sig ur sängen. Förstår fortfarande inte riktigt hur det gick till och de första timmarna på jobbet är oxå lite suddiga. Men sakta sakta klarnar det och när jag åkte där i från vid halv fem tiden i kväll så kände jag mig riktigt stark. Ska nog gå vägen i morgon oxå.

Hade ju siktat in mig på lite prylar på tradera, men det gick i stöpet. Det finns säkert någon annan stolt ägare till två jättesöta grisljusstakar, som till på köpet hade passat perfekt här i det Grishultska hemmet. Men nej nej, jag är inte bitter.
Som plåster på de blödande såren så var jag tvungen att bjuda på 10st små söta gröna glas. Ungefär såna som farmor hade. De ska bli mina!!

I går var vi ute på äventyr på grannarnas damm. Husse och Vovvarna har fick upp farten, och jag kämpade på. Kolla noga nu för den här bjuder jag bara på en gång. Och jag kan försäkra att vänsterfoten inte är bruten. Tilläggas bör att Svärfar lånat mig ett par skrillor som är från någon gång före kriget och säkert inte slipade sen dess heller. Sket skridskor vill jag sammanfatta hela projektet med.



När skridskoåkningen var klar begav vi oss iväg för att hämta ved. Allt gick bra tills vi hade kört en bit på hemvägen. Punka på släpkärran. Var bara till att parkera det fullastade släpet och fixa reservdäck. En timme senare var vi på väg hem igen, med lätt förfrusna tår och luft i däcken.

I morsen när klockan ringde kunde jag konstatera en sak, sängen är väldigt skön. Ska snart uppsöka den på nytt.

Tjingeling!



Tradera igen

Har siktat in mig på något riktigt häftigt, återkommer inom kort....

Investerat i händer och fötter

En ett år gammal födelsedagspresent var dags att bli utnyttjad idag. Naglar är ordet! Se så snyggt det blev.


Kanske inte mest praktiskt här i världen men lite kul iallafall. Det har gått flera timmar sen jag fick dem ditsatta och än så länge är de hela, kan undra hur länge detta varar? Kanske ända fram tills hästen skall sätta igång igen?

Tyke och Morris har redan provat på att bli kliade med naglarna. "Å så skönt Matte, lite mer där och lite hårdare här. Jag lägger mig på rygg så du kommer åt magen också." Summering: De älskar de nya naglarna.

Å så till fötterna. Nej inga nagelförlängningar här, inte heller fotvård. Vilket annars hade varit väldigt skönt. Men -15 grader utomhus sätter sina spår även inomhus. Golvvärme var nog inte uppfunnet på den tiden då detta huset byggdes. Så det var bara till att lösa problemet med iskalla fötter på ett annat sätt. Förstår inte varför jag gått och dratt på detta.
Snygga och mycket sköna!
 

Nu väntar jag på att Husse ska komma hem från skogen. Vi ska ha mat och filmkväll, senaste Bond-filmen får det bli. Har inga höga förväntningar efter allt jag hört, om inte annat så går det säkert bra att sova till den.

Slutligen har jag bara en fundering: Är popcorn GI-ok??

Småfolk på besök

För en tid sedan bestämde min systerdotter Evelina att det var dags för en övernattning i Grishult. Detta har vi kommit till stånd med idag. Vi började vid lunchtid med soppa som Evelinas mamma bjöd på. Sedan rullade vi ner resväskan till Saab:en och lastade in. Färden gick via Fyndmagasinet, där lördagsgott införskaffades, och sedan hem till Grishult.

Morris var ensam i hundgården, eftersom Tyke och Husse var på grisjakt, och blev jätteglad när han fick se Evelina. Först gick vi en liten promenad, Lester hängde med och töntade sig, och sedan lastade vi in både hund, katt och resväska i huset. "Få hund att må bra"-projektet fortsatte inne i köket där Morris fick en rejäl borstning av pälsen. Han blev så blank och fin.

När Tyke och Husse kom hem fick även Tyke en genomgång av pälsen. Husse slapp, honom får vi lusa av en annan gång.

Så här bra kompisar är Evelina och hundarna.


Vi har gjort hemma Mc Donalds och nu äter vi av det goda som vi köpte tidigare. Klockan är bara 19:00 men Evelina pratar redan om att vi måste gå och lägga oss snart. Lite tidigt om moster får bestämma, får nog hitta på lite bus en stund. Nog för att det är spännande att sova över i Grishult, men en riktigt så tidig söndagsmorgon, som läggning nu hade skapat, är inte moster och husse så noga med.

Fri lek!

Några dagar går fort

Husse kom hem välbehållen i måndags kväll. Men så trött, jag fick mata honom med spagetti och köttfärssås. Sen somnade han som ett litet barn. Jag också, av någon underlig anledning så lyckas jag ladda igång så ruskigt inför Husses hemkomst så kroppstemperaturen steg i graderna. Satt i soffan och skakade och frös med 38 graders feber. Ja ja sjukhus behövde iallafall inte uppsökas den här gången. Och tidigare på dagen, innan febern bröt ut, så hade jag hunnit köra ett 50 minuter långt pass på löpbandet. Det var duktigt!

Men sen i måndags har det inte blivit mer av det duktiga, febern släppte först på nyårsafton så fram tills dess var det soffan och sängen som gällde. Jo jag känner nog av viss antydan till liggsår och behov av att röra på kroppen. En promenad med hundarna fick det bli idag.

Nyårsafton löpte på utan skandaler. Vi åt god mat och drack skumpa vid tolvslaget, precis som det ska vara. Kan undra om det är lite överkonsumtion av bubblig dricka som skapat dagens onda huvud?? Inte helt omöjligt. Ikväll blir det nyårsdagsmat i form av runda goda "varma smörgåsar". Man hämtar dem i en pappkartong och det går även bra att äta dessa "mackor" ur denna kartong. Kan undra vad det är vi ska äta?:) Det ska bli grymt gott!!

I morgon ska jag följa med Husse ut i skogen. Morris ska få jaga lite och vi ska dricka varm choklad i skogen. Ska bli mysigt. Kanske kan bli någon fin bild till nästa inlägg.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi Er Alla!!

RSS 2.0