Cirkus Grishult

Det märks att jaktsäsongen är över och att det är kallt ute dygnet runt. Hundarna har överskottsenergi som får dem att bete sig mest underligt och Lester ligger inne i nästan 23 timmar/dygn. Att sova så många timmar skapar överskottsenergi även hos en katt. Så idag var cirkusen i full gång.

Katten skulle in från kylan samtidigt som två ivriga hundar blockerade dörren. Han pressar sig fram, så gott en katt nu kan göra detta, fast det var inte riktigt vad Tyke tänkt sig. Mitt på köksgolvet är fighten ett faktum. Lester står på bakbenen och boxar med framtassarna mot en mycket uppspelt hund som gör blandade skutt och glidtacklingar ."Come on katten, det svänger ju". Morris viftar glatt på svansen och kommer på att han också vill vara med. Med sin något lugnare stil och dåliga akrobatiska förmåga väljer han att bara gå fram och nosa på katten. Uppskattas av Matte som nu står dubbelviken och skrattar, men för Lester blir det för mycket. Flykten tas genom källardörren som turligt nog stod på glänt.

Nu skulle man kunna tro att den värsta energin lagt sig, men icke. Någon minut får Lester på sig att hämta andan sen petar Tyke upp dörren till källaren och cirkusen tar ny fart. Men den här gången får han se sig besegrad. Några skutt och ett par box från katten, sen försöker sig Tyke på ett nytt trick, ett hopp med snurr, som katten överlistar. Donk, donk, donk, donk, donk låter det när medelstor svart hund ramlar handlöst nerför källartrappen. Lester kan lugnt spatsera ut i köket, förbi nosen på Morris och vidare in i vardagsrummet där fristaden väntar.

Upp ur källaren kommer en förvånad Tyke. Hade han kunnat tala så hade förmodligen vurpan i trappan förklarats som planenlig eller så hade Morris fått skulden. Har mycket svårt att tro att stoltheten tål en sån vurpa.

För övrigt har dagen varit bra. Winston och jag var en sväng i ridhuset och det gick mycket bra. I morgon blir det en sväng i skogen, lördag och söndag är vila inplanerat för den lilla hästen. Lördag förresten, då är det Alla hjärtans dag, kan undra om Husse planerar något kärleksfullt?!?


Kommentarer
Postat av: Lisbeth

mera cirkus Grishult Vi skrattade så vi grät

2009-02-13 @ 21:39:24
Postat av: Lisbeth

Mera Cirkus Grishult. Jag skrattade så tårarna rann

2009-02-14 @ 12:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0