Att lära sig gå!

Jag borde verkligen inte sitta här. Jag borde egentligen stå nere i källaren med en målarroller i handen och kladda färg för glatta livet. Möjligtvis att det hade varit okej om jag var ute och slet på löpardojjorna men att sitta på golvet inne på toaletten är icke okej. Nej jag är inte magsjuk och jag är inte full heller. Jag sitter och tittar på min dotter som badar i badkaret, en av hennes favoritsysselsättningar. Faktum är ju också att det inte går att måla när man har henne med sig. Hon älskar målarfärg och kladdar gärna med händerna, vilket i och för sig kan vara okej men hon envisas med att smaka på färgen också och det tycker jag är onödigt. Mattias jobbar kväll och därför får det helt enkelt bli så här. Jag har varit duktig tidigare i veckan och slitit med att få ner en ful bård, som tidigare ägare satt upp, samt grundmåla. Har jag tur kommer bästaste lillebror och hjälper mig lite i morgon!

Tuva var snäll och hjälpte mig att packa upp matkassarna innan. Det resulterade i två förlorade ägg (det kunde varit 15st men mamma var snabb). Vad gör man då med två spruckna ägg? Vi bakade den här kakan. http://www.ica.se/Recept/appelkaka-med-citron-och-kardemumma-677072/
Ännu har vi inte hunnit provsmaka men det doftar ljuvligt från köket så vi får tro att den smakar det också.

Tänkte jag skulle svänga ihop lite nyttigt snacks också. Detta kan jag rekommendera, särskilt gott är det att doppa i en fetaoströra eller hemmagjord tapenade.

2dl majsmjöl (Risenta)
1dl solroskärnor
1dl sesamfrön
0,5dl linfrö
0,5dl rapsolja

Blanda allt och häll sedan i 2dl kokande vatten. Blanda i lite vatten i taget och rör samtidigt, kan vilja skära sig annars. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett papper på smeten också och tryck ut till plåtens fulla storlek så det blir en tunn jämntjock kaka. Strö över flingsalt. Grädda i ugnen 60 min i 150 grader. Kolla till den när det är ca 15 min kvar, 60 min är för lång tid i min ugn. Supergott!!

Tuva är upplockad ur badet och sitter just nu och går igenom alla sina leksaker, det finns en del och de är utströdda över hela huset. För Tuvas del finns det bara ett kall just nu... att lära sig gå. Den 2 september ställde hon sig upp för första gången på egen hand och kunde stå några sekunder. En vecka senare, den 10:e, gick hon två steg och kunde stå lite längre stunder på egen hand. I lördags var hon med farmor och köpte skor och i måndags gick hon ca sex steg, vid två tillfällen, i de nya skorna! Idag när jag klev in genom dörren efter jobbet så möttes jag av en liten tjej som kom promenerandes i hallen. Hela kvällen har hon ställt sig upp på egen hand och provat att gå ett par steg och hon vill så gärna att man ska jubla och klappa i händerna åt henne, då blir hon så stolt. Har tyvärr inga bilder när hon går eller står för så fort jag får fram kameran så slänger hon sig ner och ska krypa fram för att kolla på bilderna som kommer upp i den lilla rutan. Hon är inte dum!


Det ska vara mycket badskum i vattnet!Så här kan näsan se ut efter en vurpa i gruset, stackars Tuva!Hjälper gärna till med disken.


Nu måste jag verkligen göra något vettigt en stund också. Tuva ligger i sängen och det är tyst så jag smyger nog ner och målar lite.

Tjipp tjopp!

Problem....

Det verkar som att gårdagens inlägg inte vill visa sig på bloggen. Ser detta inlägg som ett test.... etta, tvåa, etta, tvåa....

Hallå, hallå... är det nån här??

Jo minsann, nu är jag här igen!! Tadamtadamtadam!!! Tro det eller ej, ett halv liv har gått sen sist. Så känns det iallafall och i lilla Tuvas mått mätt så stämmer det ju nästan också. Nog om detta, jag vet att jag varit en dålig bloggare sen i maj men det glömmer vi nu och så tar vi oss istället en funderare på vad som har hänt de tre senaste månaderna.

Huset
Jag vet att jag annonserade om att vi köpt hus i våras. Den 15:e juni fick vi tillträde och den 16:e gick första flyttlasset. Det var mer att flytta än vad jag först trodde men när månadsskiftet kom så var alla prylar på plats, mycket var dumpat på soptippen och huset i Grishult var så välstädat som det aldrig tidigare varit. Vårat nya hus är toppen och tro det eller ej....jag saknar inte Grishult en sekund. Det ända jag saknar ibland är de trevliga grannarna som vi hade i Mossahägnad. Men nu när hösten och vintern närmar sig med stora steg så är jag så glad över isoleringen som finns i väggarna på detta hus och inte minst pelletspannan i källaren som sköter sig helt på egen hand med lite tillsyn då och då!
Vi har fixat en del på nedervåningen, eller vi har gjort om helt och hållet kan man säga. I ett senare inlägg ska jag visa lite bilder men det måste möbleras lite mera först.

 
Så här ser huset ut...                      Så här ser det inte ut längre...

 
        Lillebror målar fort, fort!

På bilden ovan ser trädgården helt okej ut men den har blivit min stora bedrövelse. Så mycket växter å så mycket ogräs. Gör om gör rätt säger jag bara, trädgården ska planeras om!

Tuva
Mitt älskade lilla gryn har blivit en ganska stor liten tjej. Hon har hunnit fylla ett år och hade självklart kalas med tårta och paket. Tyvärr var lilla hönan sjuk på sin födelsedag och ville inte äta så tårtan blev aldrig provsmakad av födelsedagsbarnet. Men hon var med och försökte blåsa ut ljuset på tårtan.

 

En snygg taklampa till egna rummet och massa fina kläder var några av grejerna som gömde sig bakom det fina paketpappret. Tuva verkade mycket nöjd och öppnade paket med stor glädje!

Vi har hunnit med mycket mer än att fylla år, stranden var tex. en höjdare.


Luka ogräs är kul!


Mormor har en pool!


Än har Tuva inte lärt sig gå. Hon tog två steg i lördags och hon kan stå en stund utan att hålla sig i nåt men mer än så är det inte. För Tuva är detta inget som helst bekymmer, ska hon ta sig någonstans inom husets ramar så kör hon Bobby Car! Å det går fort, fort när hon kommer åkandes. Inte sällan är det en snutte, en strumpa eller något köksredskap lastat på ratten och benen går som trumpinnar för att farten skall vara så hög som möjligt.Det finns mycket kvar att förtälja. Semestrar, hästen och inte minst Mattias pågående resa uppe i Norra Sverige (älgjakt) men det hinns inte med i dag. Jag ska jobba i morgon och måste upp i rättan tid så benhögen måste omkull nu. På återseende!

Tjing!

Förresten.... kom på en sak. Lagade jättegod gryta till kvällsmat, här är receptet.
http://receptfavoriter.se/recept/currygryta-med-kyckling.html

RSS 2.0