Hundbajs i håret

Ja inte bokstavligt talat, tack och lov. Men det var Husses kommentar om mitt hår i går morse. "Du der ut som en hundbajs i håret." Hur tror ni detta känns att få höra klockan 06:08 på morgonen? Så där va? Men jag tog det med en nypa salt, faktum är att frisyren och framförallt färgen verkligen inte var på topp.

Detta är nu åtgärdat och det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Färgen är väldigt svart och frisyren är som den brukar- spretig!

Fredagskvällen tillbringas i soffan med popcorn, rödvin, sambuca och lakritsshot. Det är i alla fall så långt jag kommit bland slattarna.

Trevlig helg önskar vi i Grishult!

PS. Grattis lite i förskott till min käraste storasyster!

Tänker vara lite osvensk...

...och faktiskt stoltsera med dagens prestation. Dressyrtävling med Winston i regn, regn och åter regn. Dessutom var det stundtals som att sitta på en antänd bomb med bara en liten gnutta stubin kvar innan explosionen var ett faktum. Vädret var alltså inte med oss och hästen mycket spänd. Men faktum är att med dessa förutsättningar och dessutom snålt med framridning till första klassen så gjorde jag mina bästa ritter... någonsin skulle jag nog gissa. Mr Spänd hade inte mycket mer att välja på än att följa med och vara så på alerten som spänningarna tillät och vi fick betalt för det vi presterade. Jag hade kontrollen rakt igenom och vi hade riktigt roligt.

Ett bra resultat i första klassen resulterade i självförtroende, den riktiga känslan och blodad tand. Ett riktigt bra resultat i andra klassen resulterade i ett första kval till championatet och det med god marginal!! Duktigt jobbat Karin och Winston!!!

Våra resultat stog sig väl i konkurrensen mot de andra och hade gett oss en placering i LA:1 om vi inte ridit utom tävlan pga. min ålder =) och vi har mycket kvar att ge.

Nu sitter jag hemma i soffan med ett glas rödvin i handen. Känner mig hur nöjd som helst med dagen som varit. Hundarna ligger i köket och slappar. Det ända som saknas är Husse, han sover i ett hus närmare skogen för i morgon börjar bockjakten och då ska han vara på plats tidigt. Tråkigt att gå och lägga sig ensam men det känns som att jag kommer nana tudden illa gott så fort jag välter benhögen i sängen. Gäsp, det tar på krafterna att vara på tävlingar :)

Tjing!

Husse jobbar i skogen

Vilket ibland kan ha sina fördelar. Särskilt när skogen är fylld av gula små skapelser som jag själv har svårt att hitta utan hjälp. Nästan fyra liter kantareller låg på köksbordet när jag kom hem i kväll. Så resten av kvällen har helt enkelt ägnats åt rensning. I skrivandets stund sprider sig en ljuvlig doft i köket, sista omgången svampar ligger i en gryta och puttrar.
 


Så sant som det är sagt, det är nog snart dags att bjuda hem lite vänner på middag med inslag av kantarell ;)

Tjing!

Skogens guld

Efter en "knuff i rätt riktning" av käraste svärfar så har jag nu äntligen hittat lite av det goda som skogen har att erbjuda oss. Kantareller är jag mycket svag för och min stora dröm är att hitta ett fält som är överfyllt med dessa skapelser. Riktigt så mycket blev det inte, och lär väl aldrig bli heller, men drygt två liter rensade svampar tycker jag ändå är godkänt.Tidigare har jag plockat ca 2,5 liter blåbär som nu ligger i frysen och väntar på att bli efterrätt eller kanske fyllning i några muffins. Några små blåa bär har också slunkit ner via frukostfilen. Mycket mumsigt och väldigt nyttigt.

Snart är det även dags för trattkantareller och det vet jag precis var jag kan finna, och då är det verkligen i mängder. Vi får bara hoppas att jag hittar dit i år igen.

Husse borstar tänderna, jag vet vad det betyder....

Tjing!


Idag = min namnsdag

När jag föddes blev mamma och pappa självklart väldigt glada. Aldrig hade de skådat ett så ljuvligt flickebarn. Söt, len i huden och väldigt snäll. Ja jag tror det är så de skulle beskriva det i alla fall. Har svårt att tro nåt annat.

Hur som helst, detta underverk till barn skulle givetvis ha ett namn som stämmer överens med ljuvligheten. Enligt sägnen önskade far min att jag skulle döpas till Eva och min mor tyckte Helen var ett bra namn. Det hela slutade med att prästen med handen full av välsignat dopvatten kläckte ur sig Karin, Eva, Helen!! Så blev det och så lyder mitt namn. Har funkat i 28,5 år hittills så det kommer säkert funka tills jag och prällen möts igen. Då lär det dock inte vara vatten utan snarare grus han häver över mig. Ja ja den dagen den sorgen.

Karin är ett av de namn som än så länge har turen att få vara med i almanackan och alltså har jag en namnsdag. I dag, den 2 augusti, står det Karin tydligt och klart i allas våra almanackor. Vad betyder då detta namn?

Karin är ett kvinnonamn, en kortform av Katarina. Namnet Karin har använts sedan mitten av 1400-talet och betyder "den rena". Karin är totalt sett ett mycket vanligt namn i Sverige. Bland de yngre är dock namnet just nu inte lika populärt. Namnet finns just nu strax nedanför 100-strecket på topplistorna.

Karin betyder ren!?! Det var nog inte bara så att jag såg ut och uppförde mig som ett gudomligt barn, jag måste även ha doftat alldeles ljuvligt. Förmodligen grisade jag inte ner mig heller och mina kläder kunde användas i flera dagar i följd eftersom jag var så renlig av mig! Mitt rum var alltid skinande rent. Toppenbra helt enkelt!

Tyvärr har den här renligheten inte varit bestående. Numera går det inte en måltid utan att jag sölar, välter ut eller kladdar ner mig. Dammtussarna yr omkring mig och trots att dammsugaren går varm så är köksgolvet konstant grusigt. Det känns som att när jag går fram och röjer och städar så faller det i lika snabb takt bakom mig. Den personliga hygienen klarar jag av utan problem. Jag duschar och tvättar navlen varje dag och kläder byter jag när det behövs. Vilket i och för sig också brukar vara varje dag. Som sagt, söla och kladda borde vara mitt andra namn.

Dagen börjar lida mot sitt slut och så även min namnsdag. Skulle nog vilja sammanfatta det hela så här, "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete". Passar perfekt in på en lortgris som drar sig för att städa.

Tack och hej!


RSS 2.0