Tuvastatus

Det går stadigt framåt här hemma. Tand nummer två har precis trängt igenom tandköttet och den är vass. Nu finns det en för kött och en för bröd och Tuva är så lycklig. Hon äter gärna mammas eller mormors hembakade bröd och helst med philadelphiaost, vanlig ost och smör eller mjukost. Leverpastejsmörgås får hundarna. Till lunch vill hon gärna ha mammas fiskgratäng eller spagetti med köttfärssås. Pappas korvgryta är en annan favorit. När mamma äter grape till frukost så smakar hon gärna och har vi avokado i en sallad så vill Tuva också ha.

För ett tag sedan testade Tuva krypläge och jag trodde att hon snart skulle sätta fart som en skalbagge över golvet. Faktum är att jag är rätt nöjd med att det inte blivit så. Hon ställer sig ofta i krypläge men hur hon sen ska ta sig framåt har hon inte listat ut. Istället ligger hon på mage och skjuter sig bakåt med händerna. Detta går inte så fort men hon tar sig fram dit hon vill så länge det inte står nåt i vägen. Så just för tillfället är det största nöjet att röja ur tv-bänken och soffbordet. Det ligger dvd-filmer, tidningar och andra prylar strödda över hela vardagsrummet och varje papper hon får tag i utrustas med musbett i hörnen.

Hon har också lärt sig att sätta sig upp från liggande. Det gör ju att hon blir mycket mer flexibel och kan sätta sig upp när hon ålat fram till tex. tv-bänken. Och när man sitter når man mycket högre än när man ligger ner på golvet, med andra ord så går det att röja ur den övre hyllan på tv-bänken också.

Sist men inte minst måste jag nämna vårt senaste inköp. Vi har köpt hus!!! Äntligen!!!! Det känns så bra och nästan ofattbart. Grishult kommer bli sex invånare fattigare i juni för då drar vi.

Mer om det senare, Tuva måste i säng.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0