14°C, är det varmt eller kallt?

Om det är 14°C i kylskåpet så anser vi att det är varmt, likaså i frysen. Men i bastun är det för kallt, iallafall för att vi ska vilja sitta där inne. Håller utetemperaturen 14°C i mitten på december då är det lite varmt, precis samma är det på sommaren fast tvärt om.
Glassen flyter omkring vid 14°C samtidigt som bara den djärvaste hoppar i havet . 14°C är alldeles för kallt för att tvätta kläder i, det blir inte rent. Men att dricka en öl som håller 14°C är inte gott, alldeles för varm.

Det är absolut inte lätt att sätta 14°C på kartan men en sak vill jag lova. Att ha 14°C som innetemperatur är åt h*****e (ska inte använda kraftuttryck här men nu är det befogat) för kallt!!!!
Det brinner för fullt i pannan, huset är fyllt med brinnande värmeljus och vi har lagat mat för att försöka öka på värmen dessutom sitter jag i soffan med långkalsonger på. Men oj vad det går trögt, och inte hjälper det att duscha heller, finns ju bara kallvatten i tankarna.
Fötterna är blåa och känns som små isbitar. Hade just nu funkat alldeles utmärkt att kyla drinken med. I natt blir det strumpor på och ligga sked som gäller. Ska nog försöka lura ner katten från övervåningen också.

Hoppträningen, som skulle ägt rum i kväll, förvandlades som genom ett trollslag till dressyrträning. Inga som helst problem, Karin och hästen gör det som begärs av dem. Det gick bra och vi fick lite läxor med oss hem, vi ska träna som bara den.

När man fryser om fötterna och det är kallt inomhus så får man lov att tycka lite synd om sig själv, och när det är synd om en så får man lov att äta något gott. När det gäller något gott så finns det mycket att välja mellan, men det jag är riktigt svag för är...


Sötlakritspipor!!! Hur gott som helst och det går inte sluta äta. Kan proppa i mig minst 14st på raken. Inhandlade en hel låda på båten i lördags, och idag är det synd om mina kalla fötter. Dessutom lika bra att göra slut på dem så kan de inte läska mera.

Sist men inte minst, något att ta med på vägen..."Hjulet snurrar men hamstern är död", Mattias nya ordspråk som används flitigt, ha ha ha!

Nöff nöff och tjing!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0