Hunddressyr

I söndags var vi ju på en snabbkurs i hunddressyr. Vi fick med lite tips och råd om hur vi ska göra för att få lite ordning på två stökiga vovvar. Vi har tränat lite varje dag, i början krävdes rätt hårda tag men sakta men säkert går det bättre och bättre.

Morris tex. sätter sig numera på kommando och sitter kvar tills han får tillåtelse. Så sent som i lördags var inte ens detta att tänka på, han vägrade att sätta sig och ännu mindre stanna. Han drar inte heller i kopplet när vi promenerar och bland det mest avancerade vi provat och också klarat av är att lägga en godisbit framför honom, säga nej, backa undan och sen säga varsågod. Han sitter så duktigt och väntar på att få ta godisbiten. Rena cirkushunden och han verkar gilla sin nya lydiga attityd.

Tyke har det lite lättare för sig. Han har oxå fördel av att ha gått en kurs som liten. Alla trix som Morris fixar gör oxå Tyke, det ligger liksom lite mer i hans natur att vara en lydig hund.

Så det som hörs på kvällarna i Grishult numera är sitt-stanna-kom, sitt-stanna-kom, BRA och ibland ett NEJ! Men tro det eller ej, oftare bra än nej.

Vi har även diskuterat att sätta katten i dressyrskolan, men efter ytterligare lite funderingar så får det nog duga som det är med den krabaten. Han gör inte så stort väsen av sig, så länge matskålen är full.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0