Aj aj aj så varma

Har tillagat en stor portion stuvad gnoccipasta och två stekta wienerkorvar. Detta är äkta "Husse är inte hemma mat" och det smakar mycket bra. Men på tok för varmt i början.

Idag har det varit som en helt vanlig söndag. Sov först till halv nio, sedan har jag eldat i pannan, tagit en långpromenad och när båda korvarna ligger i magen ska jag sätta på en film och samtidigt sortera papper. Ja det är väl inte utan att det är lite oordning i högarna. Samla ihop lite kläder som skall till insamling skulle oxå behöva göras, får se vad som hinns med.

Fortsatt trevlig söndag! 

mörkt ute igen...

Hinner knappt få upp gluggarna och torkat John Blund ur dem innan det börjar skymma igen. En dag går alldeles för fort, livet liksom skenar. Kan det bero på att julledigheten är tidsbegränsad? Har lovat mig själv att inte ha någon ångestfylld nerräkning utan bara liksom råka vakna upp av mig själv klockan 06:00 den 7 januari och komma på vid frukostbordet att det faktiskt är jobbedag. Chocka kroppen liksom. Det går väl så där.

Chockat kroppen har jag väl annars lyckat med idag, 1h och 15 minuter på gymmet plus stretching. Mina magmuskler undrar vad de har gjort för fel de senaste dagarna. Och eftersom man varit så duktig så får man lov att äta onyttigt till kvällen. Ska till Högared och klämma i mig en pizza. Ska bli mycket gott! Har bjudit in mig själv vilket jag är mycket nöjd med.

Nu skenar uret igen, dags att packa handväskan!

Simma lungt!



Yes!

Den blev min! En knallrosa MP3-spelare med 8GB minne. Nu kan jag lyssna på musik när jag sliter på löpbandet i mina nya löparskor! Gött!

Julen tog slut lika snabbt som vanligt och nu sitter jag här ensam. Husse och hundarna är i de djupa Småländska skogarna och tänker inte komma hem förrens på måndag kväll. Jag och Lester har huset för oss själva och gör precis som vi vill. Han har precis sänkt en burk med mjukismat och ska nog gå till sängs igen. Själv ska jag lägga in lite mer ved i pannan och sedan packa västan för en tur till gymmet.

Tjingeling!

Tradera

Nu är det spännande! Har siktat in mig på en asfräck rosa MP3-spelare på tradera. Auktionen går ut om 14 minuter och jag bara ska ha den. Måste fortsätta bevaka....fortsättning följer....

Dan före dan...

I går hade vi glöggprovning och uppesittarkväll i ren Grishultaanda. Världens bästa grannar var på besök och kvällen gick alldeles för fort som vanligt.

I morse ringde klockan 06:00 och bilen rullade av gårdsplanen 06:25. Klitterbadet var målet och efter 1000m i rask hastighet åkte vi till Stålboms och åt frukost. Riktigt gott med frulle efter en simtur, och välförtjänt. Sen var det dags för sista julshoppingen. Framåt lunch var vi klara och några slantar fattigare och återigen hungriga!

Laxbutiken i Heberg kan vi verkligen rekommendera! Hur gott som helst. Vi åt båda "stor laxtallrik" vilken bestod av fem olika laxar, två såser, potatis och sallad. Juvligt och nyttigt.

Hundarna och Lester har redan fått sina julklappar och åtminstonde två av dem är nöjda. Tyke har snart satt i sig två stora tuggben, Morris tyckte bara det var kul en liten stund. Lester klämde snabbt en burk med mjukismat, givetvis av märket "Sheba". Kanske inte så mycket att lägga under granen men djuren verkar iallafall nöjda. På tal om granen, den är pyntad och står där och är ståtlig. Inga barr på golvet ännu är ett gott tecken, får se hur länge det varar.



Dagen har gått fort och snart är det läggdags. I morgon är det julafton och det känns precis som vanligt lite magiskt. Kommer tomten? Finns tomten? Har jag varit snäll nog? Förväntningarna och spänningen finns där trots att man nu är stor nog för att kallas vuxen. Men känslan lever kvar, precis som när man var liten, fast nu något mer kontrollerbar :)


Från oss alla i Grishult till Er alla ute i stora världen...



GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!

Ps: Mattias tror inte det blir en vit jul. Någon som vågar sätta emot?


Favorit i repris

Gör samma som igår... glögg, pepparkakor och Bonde söker fru! Har förmodligen ätit lite fler bruna kakor än vad livsmedelsverket rekommenderar som hälsosamt. Måste skärpa mig (och köpa en ny burk)

I går lyckades vi få biljetter till ACDC:s konsert på Ullevi. Så i sommar bär det iväg till storstaden. Kan bli spännande bara det, särskilt  med tanke på att Husse får storstadsnoja när han kommer till Lassabacka rondellen i Varberg. Hu, bäst att spänna på västen med det stora tålamodet :)

Själv får jag nog införskaffa en skiva med några ACDC låtar på, kan inte minnas att jag hört en hel låt med denna gruppen någonsin. Har en liten känsla av att det inte riktigt går i stil med Peter Jöback och Mamma Mia som jag är van att lyssna på till vardags.

Alla klapparna är inslagna förutom de som inte är inhandlade ännu, ska fixa dem i morgon och nästa vecka. Annars är det mesta under kontroll. Har hittat så grymt bra julklappar, känner mig riktigt nöjd.

I dag körde jag ett stenhårt pass på gymmet, skakade i flera timmar efteråt, så i morgon nöjer vi oss med simning innan jobbet. Lika bra att ligga i innan julfrosseriet drar igång på allvar.

Hej hopp......


En bra dag

Nu sitter jag i soffan och fikar. Husse servar med glögg och på bordet framför mig står en stor burk med pepparkakor. Annas pepparkakor (de i plåtburken) ska det vara. De är tunna och smakar väldigt gott. Hade en plan att göra egna, skurna pepparkakor, men som det ser ut just nu så kommer det nog prioriteras ner på listan. Kanske hinner med det efter jul.

Bonde söker fru pågår förfullt och nu är det upplopp! Spännande, vem kommer välja vem? Jag har mina aningar.

I morse ringde klockan 04:20, ja det är på tok för tidigt. Men det var inte mycket att be för, skulle med ett tåg från Varberg som avgick strax innan 06:00. Resans mål var Åmål. Ja inte världens sexigaste ställe men det går tåg dit. Väl av tåget i ett regningt Åmål blev jag upplockad av en kollega på jobbet. Sedan har vi tillbringat dagen med att resa runt och besöka pappersbruk i hela Dalsland. Har varit en bra dag med många nöjda kunder.

I morgon blir det jobb på kontoret som vanligt och därefter ett sväng till gymmet. Bara två dagar kvar innan semester i över två veckor. Oj vad jag ska sova och frossa i livets godheter! Mums!

Nu väntar lite annat fix!

Nöff nöff, grymt grymt

Long time no see...

Ja över en vecka, lite längre än planerat. Men det har varit lite mycket, hästen har fått en välbehövlig vintervila så honom kan jag inte skylla på. Men jobbet tar sin lilla tid, och sen är det lite fix inför kommande högtid.

Förra veckan såg jag till att gå hårt åt våra breddfulla tvättkorgar och idag har jag jagat dammtussar och hundhår med djävulsmaskinen. Körde så hårt att både katt, sambo och hundar flydde. Ja tänker man ändå inte hjälpa till så är det bättre att hålla sig undan.

I fredags var det dags för firmafest och julbord med mitt jobb. Ja Mattias fick inte följa med men han fick den stora äran att hämta mig. Började med lunch på jobbet, sedan buss ut till Ästad gård. Där körde vi först "Fångarna på gården", måste berätta att jag ingick i den vinnande laget (stolt). Efter denna kamp åkte bikinin på och vi hade fyra timmar i vedeldad badtunna/bastu framför oss, Härligt!

Har fått tipset att %-haltiga drycker kan vara hjälpen mot min tendens till att få svullna läppar, kan absolut vara värt att prova så det var bara att gå ut förfullt och sen öka. Kanske är det fler på denna firman som har problem med läpparna för samtliga körde samma taktik. Å kan ni tänka er, det funkade! Inga svullna läppar sen i fredags :)

Julbordet var bra och mycket gott, särskilt skumtomtarna som jag nog råkade äta lite för många av. Är inte så sugen längre. Kvart i elva stog Mattias på parkeringen och det var dags att rulla hemmåt. Jag pratade tydligen oavbrutet hela vägen hem och somnade som ett barn innan uret slog halv tolv. Sammanfattning: En totallyckad eftermiddag och kväll!!

Lördagen började med att jag städade bilen och Tyke lekte i snön. Husse skickade vi iväg för att hämta ved och Morris var utlånad till lille Schough för några timmars jakt. På kvällen var det dags för julbord med Mattias jobb, och nu fick jag följa med också. Ja vi har delat upp det så, mitt jobb-bara jag, husses jobb-båda två. Återigen en riktigt trevlig kväll med fest, inomhus curling och god mat. Massa trevliga människor oxå!

Söndagen gick först åt till att städa bygdegården i Krogsered där festen gått av stapeln. Sedan ville hundarna få lite motion så vi begav oss ut i vildmarken för att hitta en riktigt ståtlig julagran. Som alltid så har jag en bild framför mig där jag går rakt på en riktig "Disney-gran". Ja en sån där tät och jämn, alldeles konisk gran som förmodligen bara finns i tecknade filmer. Helst ska den vara klädd också med stjärna i toppen och massa ljus. Dags att vakna upp ur drömmen. Vi fick med oss ett exemplar hem, men det var mest pga att tålamodet höll på att tryta och jag var blöt upp till knäna. Fast med lite ansning och en hel mängd kulor så kommer den säkert bli alldeles otroligt vacker.

Tyke hann med att rulla sig i skit medans jag och husse letade julgran och Morris for runt i buskarna som en projektil. Väl hemma fick de båda två gå in i köket via badkaret i källaren. Det blev hundbad av stora mått, lika bra att även de får tvätta sig lagom till jul. Nu är de jätteblanka i pälsen och mår så gott.

Bifogar en må bra bild på Morris! Det finns de som har det sämre.


I dag startade dagen i simhallen och i morgon ska den avslutas på gymet. Ska chocka kroppen med lite styrketräning tänkte jag. Behövs efter all julmat som slank ner denna helgen.

Husse snusar redan på kudden och jag blir sugen på att krypa ner i jämte.

Är tillbaka inom kort (iallafall kortare än en vecka).

Tjingeling!



Allt är som vanligt igen

Mattias, Tyke och Morris är hemma igen! Väldigt mycket välkomna hem! Mina läppar är normala igen och medicinen är uthämtad från Apoteket. Jag misstänker starkt glöggen eller den ädelost på tub som jag åt direkt efter ankomsten till kalas nummer två men sanningen får vi nog aldrig veta. Nog om detta, tur att det finns medicin.

Gårdagen blev ju rätt så sen och därför kom jag inte ur sängen innan halv elva på förmiddagen idag. Det blev inte riktigt som tänkt kan man säga. Lusten att gå här hemma och fixa fanns inte längre så istället åkte jag till simhallen och körde 1300m och efter detta styrde jag Saab:en hem till min syster för en fika.

Mina syskonbarn Evelina 4,5 år och Filip 9 mån blir alltid lika glada när de får träffa moster (inbillar jag mig iallafall). Vi fick diskuterat om i fall att Tomten kommer komma. Evelina hävdade bestämt att hon varit snäll nog. Ja vi får hoppas det. Hon åt iallafall med glädje av rullrånen jag hade med och så bestämde vi att hon ska komma hit till Grishult och sova över en natt under min julledighet. Ska bli mysigt! Lille Filip får vänta ett litet tag till innan moster vågar sig på övernattningar:)

Eftersom vi inte träffats sen jag fyllde år så fanns det paket att hämta. Alltid roligt med paket! Min syster är så uppfinningsrik och fiffig och årets födelsedagspresent betyder något alldeles särskilt för mig.


En ampel tillverkad av skor från min älskade Disan. Det är så hon, sneda skor (ja hon var väl inte helt rättställd i benen, men det hindrade inte från att hoppa högt) med den där extra knycken som krävdes för att de skulle passa. Det går inte att ta fel och jag glömmer dem aldrig. Så många skor av den här formen som vi slet ut, det blev många mil tillsammans.
Syster min har själv svetsat ihop dem, imponerande. Fick dessutom fyra stycken halsband, en ring och ett armband, alltihopa hemma gjort och jättefint, är jätteglad och tacksam!  

Det blev fler paket denna helgen, mina vänner på Högared är för gulliga och det är alltid lika kul att se vad de hittat på. Eller ja, snarare vad blivande frun i huset hittat på:)

En duschmassageborste som ser ut som en gris. Perfekt!! Helt underbar! Undrar vad de säger i simhallen när jag drar fram min gris och börjar skrubba ryggen?

Mattias rapporterar från helgens jaktäventyr. Morris har drivit rådjur och varit jätteduktig, dock var det inget djur som kom i skottläge. Tyke har oxå varit jätteduktig och drivit både rådjur och vildsvin. En älg och tre rådjur blev helgens resultat och husse var stolt skytt till ett av de mindre djuren! Nästa resa till de Småländskaskogarna blir i mellandagarna, matte börjar redan nu att ladda för detta. Kanske ska ringa sjukhuset och be dem hålla en säng åt mig, lika bra att lägga in sig i förebyggande syfte, man vet aldrig vad som händer.

Tack för idag. Nöff nöff.

Nattliga äventyr...

...eller hur man nu ska se på det? Har precis kommit hem från Öppet hus, efter en sväng om akuten.

Någonstans mellan 1-års kalaset och det öppna huset har jag satt i mig något som jag inte tål. Anar att det kan vara saftglöggen som bjöds som välkomstdrink på det öppna huset. Något annat kan jag inte dra mig till minnes att jag ätit som skulle kunna ge en sån här reaktion. Hann i allafall inte vara på det öppna huset längre än en kvart innan min överläpp började svullna upp. Detta händer då och då, efter att jag ätit något som jag inte tål, vad vet jag som sagt inte. Tänkte först inte så mycket på det utan försökte vara som vanligt, men när hela överläppen sakta men säkert började svullna upp (nu börjar jag likna han Vincent i Skönheten & Odjuret som gick på tv för många år sedan) och det kliade ruskigt i hela ansiktet så blev jag lite orolig.

Klockan tio bestämde jag och mina kollegor oss för att det var dags att bryta upp. Det blir säkert bättre när jag kommer ut i kylan och kommer hem till sängen, tänkte jag. Men när jag passerat stadsgränsen och det var slut på gatlyktor så kändes det inte bra längre, det kliade och både över och underläpp var onormalt stora. Vände helt resolut Saab:en och körde upp till akuten. Ett mycket bra val tyckte läkaren som jag fick träffa där. Har fått kortison och allergitablett och efter två timmar med skvallertidningar så fick jag lov att på nytt påbörja resan hem till Grishult.

Ligger just nu isängen med Lester på fötterna och det känns mycket bättre. Medicinen har gjort stor nytta och mitt lejonliknande ansikte börjar inta sitt normala utseende. Har fått med mig allergitabletter hem och i morgon finns ett recept på apoteket. Sen är det nog dags att börja reda ut vad som besvärar mig, för så här kan vi ju inte ha det.

Många undrar säkert varför jag inte tog upp mitt onda lillfinger när jag ändå var på en instans för just sådana grejer. Det finns tre anledningar. För det första har jag gått med fingret i två veckor nu och då kan det väl inte anses som akut, det finns andra som behöver den läkartiden, som detta hade upptagit, bättre. Det satt flera personer i väntrummet som förmodligen var jättetacksamma för att jag bet ihop. För det andra så är fingret mycket bättre. Var dock inte så i morse, då tänkte jag faktiskt att i veckan blir det nog till att svälja stoltheten och uppsöka läkare. Men mitt på dagen när jag börjat tröttna på mitt kinkiga finger så tog jag ett rejält tag om det och drog. Knak sa det och sen har det inte alls gjort lika ont. Lustigt! Den tredje orsaken är att jag helt enkelt inte är redo för att gå med gips. Kan ju inte vara helt säker på att de släpper hem mig utan. Nej hästen måste ridas några dagar till innan vila och sen ska jag köra hårdträning med mig själv. Hur simmar man med ena näven i gips?? Får bita ihop ett tag till, det går säkert över med tiden.

Nu snarkar Lester och det är dags för mig att göra detsamma. Det känns så mycket bättre runt munnen och jag är inte orolig längre. Ska bli skönt att sova.

Nöff nöff och godnatt!

Godmorgon

Uppe med tuppen! Nja, kankse inte riktigt men iallafall ganska tidigt en lördag. Var tvungen att stiga upp för att tända i pannan, inget varmvatten kvar och 16 grader i köket, men nu brinner det som hejsan så här är snart varmt och gott igen.

Frukosten är påbörjad och ett paket till klappracet är redan inslagen, måste slå in alla innan Mattias kommer hem och ser vad det är för nåt :)

Nu är det nog dags att kolla till pannan igen, sedan drar jag iväg till stallet.

Ha en bra lördag!

Gräsänkling

Ja Mattias har dragit till skogs, bokstavligt talat. Jakt hela helgen i Vimmerby då får jag och Lester rå om oss själva. Det har vi löst så här: Jag ligger i soffan och äter godis medans Lester är ute och ränner. Ska se till att få in honom innan det är dags att sova. Vid den tiden brukar han inte vara svårflirtad.

I morse var jag duktig, simmade 1250m innan jobbet. Känns mycket bra. Ska nog ta mig dit på söndag igen och köra några längder. Hästen fick en välförkänt vilodag idag, istället har jag uträttat lite ärenden. Lite förberedelser inför julaftonens julklappsrace. Jag har hittat så bra grejer!

I morgon är det fullt upp. Först ridning, blir nog en tur på stranden om vädret tillåter. På eftermiddagen är jag bjuden på
1-års kalas. Lilla Engla Simfors har blivit så stor, tänk vad tiden går. Efter detta bär det av till nästa kalas, fast nu är det en betydligt äldre jubilar. En jobbarkompis fyller 50 år och firar med öppet hus! Sen är jag nog trött och vill sova.

Nu fortsätter Idol, vill inte missa!

Trevlig helg alla härliga människor!

En lung kväll i soffan

Dagen har sett ut som följer:

Jobb
Ridning
Handla mat
Laga mat
Tända i pannan
Dammsuga
Baka en sats Rullrån
och till sist glögg i soffan

Mattias har gjort om Blossas saftglögg till sin egen glögg och det blev bra, den har gått rätt upp i huvudet på mig. Haderian hadera...

Har överlag varit en bra dag. Fick gjort mycket på jobbet, hästen gick jättefint, dammsugaren startade som vanligt och kycklingen blev god. Rullrånen ska vi inte tala om, sagolika!

I morgon blir det lite motion innan jobbet, sedan fullt ös framför datorn. Efter jobbet har jag lite fix att göra, några saker måste inhandlas.

Nu ska jag krypa ner i famnen på min kära sambo.

Skål och ho ho ho!

Rullrån och annat pyssel

Om man kan kalla det julstök vet jag inte men det är iallafall något och det är absolut mycket mer än tidigare år. Jag pysslar, bakar och gör fina julklappar med snöre och rosetter. I år ska även jag skapa julstämning!

Jag har aldrig fått till det här med julfix och trix tidigare. När julen närmat sig och det är dags för ljusstöpning, stakar i fönstren, pepparkaksbak, glöggmingel, knäck o kola, snygga julklappar som dessutom skall inhandlas i stress, julgardiner, granar i långa rader, tomtar med stora magar och allt annat som skall höra julen till, då brukar Karin stoppa fötterna i stigbyglarna och rida ut i mörkret. Jag blir sjuk av all hysteri och alla måsten. Jag hinner inte med. Givetvis ska jag fylla år mitt i det här stöket oxå.

Inte mindre stressad blir jag när alla runt omkring pysslar och fixar och förbereder för den stora dagen då mannen med skägg och stor säck kommer. Den dagen då jag brukar lämna mitt ofixade hem, låsa ytterdörren från utsidan och bege mig till ett hem där det bor precis såna människor som jag beundrar så mycket, de som orkar med tiden innan jul.

Men i år känns det på nåt sätt lättare, det är kul att hänga upp stjärnor i fönstren och mina redan inslagna klappar kommer ingen tro att jag har fixat med. Jag har gjort en egen kreation med hyacinter och mossa i en korg och det finns planer för både knäck och en gran. Jag känner mig stark och inte ett dugg stressad, har planerat, allt är under kontroll och framför allt så känns det kul. Det som skiljer denna julen från övriga är bla. denna plats i Hallands inland med ett namn som är lånat från djuret vars rumpa ligger på våra julbord. Det är vår första riktiga jul tillsammans, jag, husse, Tyke, Morris och Lester och det känns jättehärligt.

Idag har det bakats rullrån här i skogen. Rullrån är riktigt lyxigt. Mamma lånar gärna ut sitt järn i byte mot en sats färdiga rån och till jul ska vi ha full rulle:) här i obygden. Så det var bara att ta på sig vantarna och börja grädda, rulla, grädda, rulla osv. till smeten var slut. Så här fina blev de!


Det blir inte så många i varje sats så det får nog planeras in fler rånbak inom det närmaste. Bubbelflaskan som syns i bakgrunden är den som blev tömd i måndags. Kan rekommendera denna sorten, smakar lika gott måndag som fredag!

Det har varit lite dåligt med träningen den sensate tiden. Det är det onda lillfingret som stoppat mig, men på fredag morgon ska jag försöka mig på att simma igen. Ridit har jag gjort, fyra dar i rad nu och även i morgon ska vi ut. Lille hästen har skött sig mycket bra och det går faktiskt bra att rida med ett skadat lillfinger, får vara lite försiktig bara.

Sängen har varit lika skön varje kväll hittills, ska nog gå och kolla om den är det i dag oxå.

Simma lungt och glöm inte blåsa ut ljusen!


Födelsedag

Då var ännu en födelsedag till ända....har varit en riktigt bra dag. Familjen och vänner från när och fjärran har hört av sig med hälsningar och det är bland det bästa med att fylla år! En annan sak som är väldigt rolig med födelsedagar är när Mattias kommer in med frukost på sängen sjungandes luciasången:) En riktig höjdare kan jag lova!

Jättefina blommor har jag av fått av min älskade!


I kväll när Saab:en rattades upp på gården så brann det underbart fina marschaller utmed uppfarten och när dörren öppnades small korken ur en flaska med bubbel. Två rätters middag har jag blivit serverad och till avslutning blev det lite lovligt godis! Han är fantastisk min sambo.

Karin har nu sölat i sig nästan en halv flaska bubbel och börjar onekligen känna sig en smula fuller. Snart dags att inta sängläge, det är ju trots allt en dag i morgon oxå.

Magarna på oss båda är mycket bättre, jag fick ta det lungt i går oxå men idag har det varit mer åt det normala hållet. Hoppas det inte kommer tillbaka för det var inte roligt i lördags, var inte tuff alls när jag låg här i soffan. Somnade innan nio på kvällen, helt matt.

Lillfingret, som fick sig en smäll förra veckan, tyckte jag först blev lite bättre, men så är inte fallet längre. Det är svullet och gör riktigt ont, lite svårt att böja på oxå. Får nog be "undersköterskan" spjälka upp lille ping i morgon igen. Det har blivit lite dåligt med träningen den sista tiden och detta pga det onda i fingret, men jag funderar på att simma en sväng innan jobbet på onsdag, får se hur det känns i morgon.

Nu ska tänderna skrubbas, katten nattas och hundarna kissas. Sen ska jag sova sked med mig älskade!

Skål och nöff nöff!

RSS 2.0